Kdz.Ereğli’de iftar vakitleri, 1880'den beri uygulanan geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla ilçe halkına duyuruluyor.

 

ÖNCE DUA SONRA ATEŞLEDİLER

Müftü Mahallesi Göztepe mevkisinde, Ereğli Belediyesinde görevli zabıtalar, Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin mezarlarının bulunduğu Hacı Baba Türbesi'nde dua ettikten sonra ses bombasını ateşledi.

 

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK RÖLYEFİ

Metalden yapılma akşam ışıklandırılmasıyla ilçenin değişik köşelerinden görünen Atatürk rölyefi, yanında yaklaşık 40 metre uzunluğundaki direkte eni 9, yüksekliği 7 metre olan dev Türk bayrağı da dalgalanan Göztepe'de atılan ses bombasının ardından, 115 bin 987 nüfuslu ilçede vatandaşlar iftarını açtı.

 

SES BOMBASI ATILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamasında, 1880'de kurulan belediyenin aynı tarihten itibaren iftar vakitlerinde ilçenin hakim noktası olan Göztepe'den ses bombası atıldığını aktardı. Top sesi yerine ses bombasının tercih edildiğini anlatan Uysal, şöyle devam etti: "Belediyenin kurulduğu 1880'den bu tarihe kadar yani 137 yıldır devam eden bir geleneğimiz var. Zabıta ekipleri Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin yatırlarının bulunduğu Hacı Baba Türbesi'nde dua ediyor daha sonra Türk bayrağı ve Atatürk rölyefinin bulunduğu alandan ses bombasını ateşliyor"



BELEDİYENİN İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Ereğli Belediyesi, ilk iftar nedeniyle Yaşlılar ve Gençler Evi'nde yaklaşık bin 500 kişinin katılımı ile iftar programı düzenlendi. İftara Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin yanı sıra, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Başkan ve eşi konuklar ile yakından ilgilendi hayırlı ramazanlar temennisinde bulundu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)