Ereğli Bisikletliler Derneği ve Ereğli Yeşilay Temsilciliğinin organizasyonu ile Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Yeşilay Ereğli İlçe Temsilcisi Mustafa Gediksiz ve Ereğli Bisikletliler Derneği Temsilcisi Emin Demirpolat etkinlik ile ilgili bilgiler verdiler.

Ankara, Kayseri, Gaziantep, Ordu, Yalova, Kırklareli, Hatay, Antalya, İzmir, Kocaeli, Balıkesir, Aksaray, Samsun, Eskişehir, Aydın ve Ereğli'de bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Gediksiz, 1-7 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Ereğli Bisikletliler Derneği işbirliği ile sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik düzenlenen 19 İl arasında tek ilçe olarak Ereğli'nin bulunmasından son derece mutluluk duyduklarını belirterek, Etkinliğin amacı sağlıklı yaşama dikkat çekmektir. Etkinliğimiz genel merkezin talimatları doğrultusunda 19 İl'de başlamıştır. Bu illerimiz arasında Ereğli ilçesinin de yer alması bizim açımızdan gurur vericidir. Etkinlik kapsamında ilçemizde Bozhane, hastane kavşağı, Cehennem ağzı mağaralarına gidiş ve aynı güzergahı kullanarak dönüş yolunda bisiklet turu düzenleyeceğiz dedi.

Ereğli Bisikletliler Derneği Temsilcisi Emin Demirpolat, bisikletli yaşamın son derece insan sağlığı için son derece önemli olduğunu belirterek böyle bir etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.