Zonguldak'ta Fevkani Köprüsü'nden başlayan gençlik yürüyüşü, Valilik binası önünde sona erdi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz, makamında milli sporcular ile heyetleri kabul etti.

Fener Sporcu Fabrikası'ndaki resim sergisinin açılışını yapan protokol üyeleri, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'ndaki törene katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ı büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, Kurtuluş Savaşı'nın çocuk yaşlı demeden tüm milletin büyük fedakarlıklarıyla kazanıldığını söyledi.

Gençliğe hitabenin okunmasının ardından motosikletli polis timleri gösteri gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında halk oyunu gösterilerinin ardından öğrenciler ve vatandaşlar, açılan stantları gezdi. Etkinlikler jimnastik gösterisi ve spor müsabakalarıyla devam etti.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.