Mustafa Kemal’in yaktığı özgürlük ateşinin yıldönümü kutlanıyor.  Ülkenin işgali üzerine 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Bandırma Vapuruyla hareket ederek 19 Mayıs’ta Samsun’da Anadolu’ya ayak basan Mustafa Kemal’in, bu yıldönümünü Türk Gençliğine armağan etmesinin yıldönümünde sembolik törenler yapılıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı çerçevesinde Kdz. Ereğli’de öncelikle polis evi önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yapıldı. Saat 09.45’de  ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdür Vekili, Milli Eğitim Müdürü, daire amirleri, okul müdürleri ve diğer katılımcıların Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini ifade eden  konuşmayı Gençlik Hizmetleri  ve Spor İlçe Müdür vekili Haydar  Üzülmez, Gençlik konuşmasını da Gençlik lideri Gamze Seviç yaptı.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Eğitim fökültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, CHP Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, AKP İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Özlem Kölemoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Hakime Tuncer, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Öznur Özkök, bazı belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı törende, belediye halk oyunları ekibi gösteri yaptı ve bayram programı çerçevesinde değişik yarışmalarda derece girenlere ödülleri verildi.

ALAPLI

 

Alaplı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsuna çıkması bağımsız ve özgürlük mücadelemizinde başlangıcı olmuştur.” Dedi.

Törende Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törende, okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Atatürk Meydan’ındaki törene, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, diğer yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.