19 Mayıs Gençlik Spor ve Atatürk’ü Anma Bayramı kutlamaları için Ereğli Atatürk Anıtı önünde iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören İlçe gençlik ve Spor Müdürlüğünce organize edildi. 

 

İlçe Müdürlüğünün çelenginin konulmasının ardından saygı duruşu ve TED Koleji bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunarak tören tamamlandı. Törene AKP İlçe Başkanı Adem Çakır, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Şube Müdürleri, Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

 

ALTERNATİF TÖREN

İkinci tören ise CHP Ereğli İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Eğitim İş Sendikası Ereğli Temsilciliği ve Cumhuriyet Kadınları Ereğli Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 19 Mayıs’ın emperyalizme karşı başlatılan ulusal kurtuluş savaşının ve ardından kurulan laik demokratik cumhuriyetin ilk adımı olduğuna dikkati çekti. 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihlerinde dört büyük ulusal bayramın kutlandığını hatırlatan Kartal, “Az önce burada resmi tören vardı. Koskoca 19 Mayıs’ı bir dakikaya sığdırıp dağıldılar. Öğrenci, vatandaş az, Kaymakam yok her şeyden önemlisi ruh yok. Yazık ve günahtır, ayıptır. Atatürk’e saygısızlıktır. Bu ülkede PKK’nın kuruluş yıldönümleri, Apo’nun doğum günleri yetkililerin nezareti altında kutlanırken ulusal bayramlarımızda bize çelenk koydurmuyor, yürüyüş yaptırmıyorlar. Bayramlarımıza daha sıkı bir şekilde sahip çıkacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız” sözleri ile konuştu.

 

"KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Yaşar Torlakoğlu’da, 19 Mayıs tarinlerini kısıtlayarak etkisini ortadan kaldırmaya düşüncesine anlat veremediklerini, Cumhuriyet değerlerine kin duyanları lanetlediklerini belirtti. Torlakoğlu, “19 Mayıs çağdaş insan, özgür kadın demektir. Kul olmayan erkek, sesi çıkan genç, soru soran çocuk, modern eğitim demektir. 19 Mayıs’ı kutlamak için kimseden izin almayız siz de almayın” dedi.