Alaplı'da yaşayan Raif Akgül, kayınpederinden kalan 1955 yılından kalma cipe gözü gibi bakıyor. 56 yaşındaki Akgül, kendisinden bir yaş büyük olan cip'i, karda hiçbir aracın çıkamadığı köylere çıktığı için hurdaya ayırmayı da düşünmüyor.
Alaplı'nın Tekke Köyü'nde yaşayan Raif Akgül, kendinden bir yaş büyük 67 AR 465 plakalı Wheeldins model 4x4 cip kamyonetinden vazgeçememesinin 2 sebebi olduğunu söyledi. Bu sebeplerden ilkini, aracın kayınpederinden kendisine kalması ve ikinci sebebinin ise karlı yollarda hiçbir aracın çıkamadığı yolları çok rahat çıkmasından dolayı olduğunu söyledi.
Kayınpederinden kalan aracı hurdaya çıkarmayı da asla düşünmediğini kaydeden Akgül, Rahmetli kayınpederim Kazım Yüksek, bu cip'i 1955 yılında sıfır almış. İlk kontağa da kayınpederim basmış. Kayınpederim daha sonra bu cip'i bana verdi. Ben de kayınpederden hatıra olan bu cip'i satmayı, hurdaya ayırmayı hiç düşünmedim.
Bu cip'le kış aylarında kardan hiç bir aracın çıkamadığı köylere çıktım. İlk günkü gibi sapasağlam. Yaşadıkça cip'i satmayı da hiç düşünmüyorum dedi.