Köktürk, dernek bi̇nasında düzenledi̇ği̇ basın toplantısında, amaçlarının yoksul ailelere yardım etmek ve öğrencilere burs vermek olduğunu söyledi. 

Dernek olarak 40 aileye sürekli yardım gerçekleştirdiklerini ve 196 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ifade eden Köktürk, şöyle konuştu:

"Bunun dışında acil ihtiyacı olan ailelere yardımlarımız devam etmektedir. Yaklaşık 4 yıl önce başlattığımız 'Elden Ele Gönülden Gönüle' kampanyası kapsamında kullanmadığımız ve kullanabilir durumda olan ikinci el eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu ikinci el eşyalarımızı evden alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu konu da bütün halkımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarını derneğimize ulaştırsınlar. Bizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştıralım.  Geçen yıl Ramazan ayında 650 aileye toplam 32 bin 500 liralık gıda, ihtiyaç sahibi 40 aileye toplam 48 bin lira nakdi, 196 üniversite öğrencisine  toplam 156 bin 300 lira burs verildi. Bugüne kadar 16 ihtiyaç sahibinin ev eşyalarını temin ettik."