BEÜ ev sahipliğinde Makedonya Fon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında Dedeman Otel’de gerçekleştirilen I. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu düzenlenen gala yemeği ile sona erdi.

 

Sempozyum için yurtiçi ve yurtdışından gelen akademisyenler gerçekleştirdikleri sunumlar ile gerek Karadeniz ve Balkanlar gerekse Zonguldak ile ilgili konuları tartışmaya açtılar. Sempozyumda birinci gün 5 oturumda 12, ikinci gün ise 8 oturumda 31 bildiri sunuldu. Oturumlardaki sunumlar, BEÜ öğretim üyeleri ve Bulgaristan, Romanya, Rusya ve ülkemizin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.
Sempozyum boyunca Karadeniz ve Balkan ülkelerinde, uluslararası ilişkiler, enerji, güvenlik, ulaşım, bölgesel iş birlikleri, ticaretin geliştirilmesi, çevre sorunları, mali ilişkiler ve konular, Avrupa Birliği ile ilişkiler, AB Politikalarının Karadeniz ve Balkan ülkelerine olan etkileri, Filyos Vadisi Projesi, girişimcilik, farklı sektörlerdeki gelişmeler ile ilgili sunumlarla görüş alışverişi ve öneriler ortaya konuldu.

Sempozyumun son gününde düzenlenen gala yemeğine, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hâluk Güven, Prof. Dr. Orhan Uzun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil ve Dekan Yardımcıları, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyeleri ile, yurtiçi ve yurtdışından gelen akademisyenler katıldı. Sempozyumun değerlendirme oturumunda 1. Karadeniz ve Balkan Ekonomik ve Politik Araştırmalar Sempozyumu’nun bundan sonraki yıllarda Bülent Ecevit Üniversitesi öncülüğünde her yıl farklı bir Karadeniz ya da Balkan ülkesinde bir üniversite ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilmesi konusunda ortak kanaate varıldı.

 

(Haber Merkezi)