Zonguldak'ta lise öğrencilerinin, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin, "İmam hatipliler göz nuru oluyor" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında topladıkları para, Afrikalı çocuklara gönderildi.  

Alaplı İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıklarından arttırdıkları paraları, kampanya kapsamında okullarına yerleştirilen kumbaralarda biriktirdi. Toplanan para, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı Osman Odabaş'a teslim edildi.  

Odabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH ve Önder İmam Hatipliler Derneği'nin, Afrika'daki katarakt hastaları için  "İmam hatipliler göz nuru oluyor" sloganıyla Türkiye çapında bir kampanya başlattığını söyledi. 

Alaplı İmam Hatip Lisesi'nden toplanan bin lira ile Afrika'da yaşayan 3 çocuğun katarakt ameliyatı olabileceğine dikkati çeken Odabaş, "Proje kapsamında ilçemizdeki İmam hatip lisesinde bir kampanya başlattık. 2 ay önce sınıflarımıza kumbaralar dağıttık. Bu kumbaralara öğrencilerimiz gönüllülük esasına dayanarak kendi harçlıklarından arttırdıkları bozuk paraları atarak katkıda bulundular. Buradan toplanan parayla Afrika'da yaşayan çocuklarımızın katarakt ameliyatı olmalarını sağlayacağız. İnşallah kampanya Türkiye'de yayılır ve Afrika'da katarakt ameliyatı olmayı bekleyen çocuklarımıza şifa olur." diye konuştu.  

Okul Müdürü Dursun Adar da öğrencilerin gösterdiği duyarlılıktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

(A.A)