Alaplı Çay köyünde yıkılma tehlikesi içinde olan Demircan ailesinin evini yapan Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, evin 2 ay içinde tamamlanacağının müjdesini verdi
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın yardıma koştuğu Çay köyünde yaşayan Demircan ailesinin yıkılmak üzere olan evlerinin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor.
Ereğli ve Alaplı'daki iş adamlarının desteğiyle kısa sürede yapımına başlanan evin 2 ay içinde tamamlanacağını belirten Erdoğan, “Bu ailenin evinin yapılmasında köy muhtarı Ahmet Akgül'ün köylüyü teşkilatlandırıp imece usulü ile inşaatı başlatmasında büyük payı oldu. Ancak, başta Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'ın yardımları beni daha güçlendirdi.
Bugüne kadar fakir ve çok mağdur ailelere yaptığımız kumanya yardımları ile insanları sevindirdik. Bu iki evin yapımı Allah'ın izniyle en önemli atılımımız olacak. Benim fıtratımda insana yardım var. Elbette bunu yaparken bana inanıp destek veren iş adamlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Ereğli ve Alaplı'da tüm iş adamlarını bu tür yardımlara destek vererek, peygamber efendimizin buyurduğu gibi, 'Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' hadisine bağlı kalınması etrafımızda fakirlerin azalmasına vesile olacaktır. İnşallah başka insanlar da bu yapılanları örnek alır, onlar da yardım kervanına katılırlar” dedi.
Köy muhtarı Ahmet Akgül de, “Köyümüz vatandaşı İsmail ve Şehriban Demircan fakir ve mağdur bir aile. Yerel gazeteler gelip bu evin halini fotoğraflayıp haber yaptılar.
Habere duyarlılık gösteren Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Demirbaş, Ali Kemal Karaca'nın da bulunduğu bir günde evin yapılması kararı verildi. Ben evin yapımında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.