Kdz.Ereğli'de 16 Mayıs 2010 tarihinde hizmete açılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında iki ayda yaklaşık 10 bin kişi hizmet gördü. Kurumun 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hizmet ağının daha da genişleyeceği belirtildi.
Kdz. Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı mevkiinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 'nun 2 Ağustos 2010 Pazartesi gününden itibaren daha geniş çaplı işlev vermeye başlayacağı belirtildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı yetkililerden edinilen bilgiye göre, Haziran ayında 4898 kişinin işlemini gerçekleştiren SGK, 1-29 Temmuz arasında da yaklaşık 5 bin dolayında kişiye hizmet verdi. Böylece iki aylık süreç içerisinde yaklaşık 10 bin vatandaşın işini gören SGK'nın hizmet kapasitesi 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren daha da genişleyecek. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde serbest muhasebeciler ve iş verenlerin bir çok işlemlerinin Ereğli'deki Sosyal Güvenlik Merkezi Kurumu'nda görülebileceği açıklandı. Bu amaçla zaman kaybı önlenmiş, iş verimi de arttırılmış olacak.
Kurumun hizmetiyle birlikte personel sayısında da artış olacak. Pazartesi gününden itibaren Zonguldak'tan gelecek 2 elemanın kurumda yeni işlemler için hizmet vermeye başlayacağı belirtilirken SGK’nın hizmet kapasitesinin % 70 oranına ulaştığı ve ileri ki dönemlerde bu oranın daha da artacağı kaydedildi.