Koç Holding'in 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyası kapsamında Zonguldak'ta başlatılan kan bağış kampanyası tamamlandı. İki günde 77 ünite kan bağışında bulunulduğu bildirildi.
Koç Holding'in 'Ülkem İçin' projesinde 2010 uygulaması olarak 31 Mayıs  tarihinde başlattığı 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyası devam ediyor. Zonguldak'ta başlatılan kampanya ikinci günü akşamı sona erecek. İki günde sıcak havaya rağmen vatandaşların yoğun bağış talebinde bulunduğunu ifade eden Koç Holding Zonguldak Temsilcisi Ayşen Orhan, hedeflerinin Zonguldak genelinde 970 ünite kan olduğunu belirtti. Türkiye'de 1 milyon 800 bin kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Kızılay yetkilileri ise Zonguldak'ta başlatılan kampanyanın yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Koç Holding Zonguldak Temsilcisi Ayşen Orhan, "Aslında bu gün son gündü. Çok başarılı bir kampanya gerçekleştirdik. Havanın sıcak olmasına rağmen insanlar duyarlı davrandı. Öyle yoğunluk oldu ki 50 dolmuş form vardı ama yetiştiremedik. Mobil Kan Bağış aracında kan bağışı 77 ünite oldu. Bunun yanında 25 kişinin tansiyonuna ve kan sayımına bakıldı ama değerler düşük çıktığı için kan bağışı olmadı. Aslında bana verilen hedef Kasım ayına kadar 970 ünite kan. Çeşitli kampanyalarla 970 ünite kana ulaşacağız" dedi.
Orhan, Zonguldak il merkezinde yapılan kan bağış kampanyasının ardından ilçelerde de kampanyaların düzenleneceğini belirtti.
Orhan, "3 Haziran'da Devrek'te, 10 Haziran Çaycuma'da, 15 Haziran'da ise Kdz. Ereğ-li'de olacağız. Kasım ayına ka-dar 970 hedefine ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.