Zonguldak, Mithat Paşa Caddesi’nde ters istikametten giden 81 BM 889 plakalı otomobilin kimliği henüz belirlenemeyen sürücüsü, trafik polisinin uyarısına uymayarak geri geri gitmeye başladı.

Polislerin kendisini takip ettiğini gören ve İsmet Paşa Sokak’ta çıkmaz yola girdiğini fark eden sürücü ile yanındaki kişi, otomobili yol üzerinde bırakıp yaya olarak kaçtı.

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobilin Düzce’de ikamet eden Osman Aydın adlı bir vatandaşa ait olduğunu belirledi. 

Ekiplerin telefonla irtibata geçtiği Aydın, aracının evinin önünden çalındığını ancak anahtarlarının kendisinde olduğunu söylemesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, araç üzerinde detaylı inceleme yaptı. Çalıntı araçta yapılan incelemede, poşet ve pet su şişesi içerisinde çok miktarda bozuk para ile kurusıkı silah ele geçirdi. 

Bozuk paraların da otomobil sahibi Aydın’a ait olmadığını belirleyen ekipler, aracı bırakarak kaçan şahısların hırsızlık yapmış olabileceği ihtimalini de değerlendirerek yakalanmaları için çalışma başlattı.

Öte yandan, şahısların çıkmaz sokağa girmeleri, aracı park etmeleri ve kaçmaları çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

 

(Anadolu Ajansı)