Zonguldak'ta 6 gün önce meydana gelen patlamanın ardından 28 işçinin cesedi çıkarılırken, 2 madenci hala ulaşılamadı.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, dün akşam saatlerinde patlamanın meydana geldiği ocağa indi. Bu sırada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte TTK Karadon Müessesesi'ne geldi. Burada acılı bekleyişleri süren madenci yakınları ile görüşen bakanlar, son 2 madenci yeryüzüne çıkarılmadan Zonguldak'tan ayrılmayacaklarını belirtmişti.
Öte yandan yer altındaki çalışmaları yerinde inceleyen TTK Genel Müdürü Burhan İnan, beraberindekilerle yukarı çıktı. Burada aile yakınlarına çalışmaları anlatan Genel Müdür Burhan İnan, 2 madenciyi beraberinde yukarı çıkarmak istediğini ancak yetişemediğini söyledi.
2 madenciye ulaşmak için 70 tona yakın kömürün boşaltıldığı, yaklaşık 100 tona yakın kömürün boşaltılması için çalışıldığı öne sürüldü. Madencilerin gece 03.00 sıralarında çıkarılması beklenirken, ekiplerin vardiyalı olarak çalışmaları yürüttüğü belirtildi.
2 madenciden birinin Erkan Taşdemir olduğu tahmin edilirken, kimliği tespit edilemeyen 3 madencinin örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.