AA'nın fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi"ni, 20 günde 25 bin kişi gezdi. Sergi kapsamında 5 bin kişi de "Bu vatan için kanımın son damlasına kadar vermeye hazırım" köşesine parmak izi vererek imzasını attı.



Kdz. Ereğli’de açılan, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi"ni 20 günde 25 bin kişi ziyaret etti.



Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçede açılan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasının fotoğraflarla anlatıldığı sergiyi yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi.



Toplam 160 fotoğrafın bulunduğu sergiye gösterilen ilgiden memnun olduklarını anlatan Uysal, "15 Temmuz, Türk halkının yazmış olduğu bir destandır. Çanakkale geçilmez ruhunun tekrar canlandırıldığı bir diriliş günüdür." dedi. 



Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açılan fotoğraf sergisini birçok ilden vatandaşların yanı sıra Almanya, Hollanda, Rusya, Belçika, Avustralya, Japonya ve Çin'den gelen turistlerin de ziyaret ettiğini belirten Uysal, "20 günde 25 bin kişinin bu sergiyi gezmiş olması, bu konudaki duyarlılığın ne kadar yüksek olduğunun göstergesidir." diye konuştu.



5 bin kişi imza atıp, parmak izi verdi

Uysal, sergi salonunda oluşturulan "Bu vatan için kanımı son damlasına kadar vermeye hazırım" köşesinde, vatandaşların gönüllü imza atarak parmak izi verdiğini anlattı. Uysal, "Yaklaşık 5 bin vatandaşımız bu etkinliğe katılmıştır. Alınan parmak izleri ve imzalar önümüzdeki günlerde kitap haline getirilerek Cumhurbaşkanlığına gönderilecektir.” dedi.



Uysal ayrıca, Ereğli Belediye Meclisince, Çetin Apatay Bulvarı'nın isminin, darbe girişimi sırasında şehit edilen Ömer Halisdemir'in ismiyle değiştirilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)