Kdz.Ereğli-Alaplı karayolu tersaneler mevkisinde dağlık alandan toprak ve kaya parçalarının kayması sonucu düşen dev kaya kütlesi Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından kaldırıldı. Ekim ayında Ereğli ve Alaplı ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda meydana gelen heyelanda iki araç hasar görmüş yaklaşık 20 ton olduğu belirtilen kaya kütlesi yolun bir bölümünü trafiğe kapatmıştı. Karayolu Şube Müdürlüğü ekiplerinin iş makinaları ile yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu dev kaya kütlesi su kanalına itilerek yol trafik akışına açılmıştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler dev kaya kütlesini iş makinaları ile parçaladı. Çalışmalar nedeniyle ulaşımın yaklaşık 500 metrelik kısmı tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

 

OLAY

9 Ekim tarihinde meydana gelen olay, Ereğli ve Alaplı ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda meydana gelen heyelanda iki araç hasar gördü. Kentte etkili olan sağanağın ardından Ereğli-Alaplı karayolunun Tersaneler mevkisinde, tepeden toprak ve kaya parçalarının kayması sonucu yolun tek şeridi ulaşıma kapandı. Bu arada karayolundan geçen Gürkan Duman’ın kullandığı 16 RK 711 ve Ahmet Kabatepe’nin kullandığı 67 TY 240 plakalı araçlarda hasar meydana geldi. Yol, Karayolu Şube Müdürlüğü ekiplerinin, iş makineleriyle yaptıkları yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu tamamen ulaşıma açıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)