İlk sayımızı 22 Nisan 1992’de yayımladık. Ve bugün 19 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

Habercilikte “doğru, hızlı ve objektif” ilkesiyle sizleri bilgilendirirken toplumsal konulara öncelik veren Gazeteniz ÖNDER, basın meslek etik kurallarını ödünsüz savunmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi.

 

 

Kağıt hamurunun meslek aşkıyla bütünleştiği bir tesiste, her yeni günde yeni bir heyecanın yaşandığı dünya ile bütünleşir Kdz. Ereğli ÖNDER GAZETESİ. Toplumun haber alma hakkına duyulan engin saygı; “doğru, hızlı ve objektif” ilkeyle harmanlanarak üretime dönüşür muhabirler kaleminden yazıişlerinin masalarında. Yazıişlerinin mutfağında son şekli verilen haberler Önder’in sayfalarında hep tazedir,  hep günceldir ve hep toplumsallıkla da ilgisi vardır. Çünkü Önder;  toplumsal haberlerin adresidir.

 

1992 yılında kurulan Gazeteniz Önder bugün 19. yılı geride bırakarak 20. yayın yılına merhaba diyor.

Kolay değil günlük bir gazetenin 19 yayın yılını geride bırakması. İletişim özgürlüğü önündeki engellerin azalacağına/azaltılacağına her zamankinden daha da genişleyerek yaygınlaştığı günlerden geçerken, yerel düzeyde özgür habercilik yapmak hiç kolay değil.

 

Kurulduğu ilk günden bu yana basın yayın ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatına devam eden Önder Gazetesi, 20. yayın yılına da bu anlayışla ulaşırken sansür ve oto-sansüre bir kez daha “hayır!” diyebiliyor ise, elbette ki bunun bir çok sebepleri vardır.

 

Özgür habercilik bağımsız koşullara sahip olunduğunda gerçekleşebilir. Ekonomik bağımlılığı olan bir yayın organının, toplum adına “kamunun sesi” olabilmesi çok zordur. Hele ki bu durum yerel düzeyde ise varın gerisini siz tahmin edin. Kamudan kaynaklanan gücü veya güçlerini, kişisel beklenti ve ihtirasları için kullanma basitliğinde olanlar, basın özgürlüğünü öz de değil söz de diline dolarlar. Ve bu gücü de yanlı kullanarak basını kontrol altında tutmaya çalışırlar. “Eleştiriden yararlanma akılcılığı” yerine, “susturma ve yok etme” anlayışı yerel basının üzerinde demoklesin kılıcı gibi her zaman sallanır. 

Önder Gazetesi özgürdür. Bu özgürlüğü hem yapısal, hem de ekonomiktir. Bundan dolayıdır ki, Önder’i hiçbir kişi veya kurum  bu kıskaç altında tutamamaktadır, tutamaz da. Her türlü baskıya karşı eğilmeyen ve direnen Önder Gazetesi; bu coşkuyla özgür haberciliği yerine getirebilmektedir.

 

19 yayın yılını geride bırakan Önder Gazetesi, bu süreç içinde yaygın düzeyde elde ettiği başarılar ile de adını duyurarak bölgemizi tanıtmıştır.

 

Önder Gazetesi’nin  bu yıldönümünde, gazetemize emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı  sunuyoruz.

 

Her yeni gün Önder ile başlar ve ertesi günü yine Önder olarak yaşam devam eder.

 

 

 

 

HABERİN SANAL ADRESİ:

 

www.ereglionder.com.tr

 

1 Eylül Dünya Barış Günü’dür. 22 Nisan 1992 yılında kurulan Önder Gazetesi, 1 Eylül 2006 yılında da www.ereglionder.com.tr  adresinden sanal aleme adımını attı.

 

Sanal dünyada o günden bu güne geçen yıllarımızda emekli dönemimiz kısa sürede ustalığa dönüşüp de zirveyi yakalayabildik ise, elbette bu başarının asıl sebebi; mesleğimize olan derin tutkumuzdur.

 

ÖNDER GAZETESİ’nin  haber sitesi bölgemizin en çok izlenen ve okunan haber portalı olarak önderliğini sürdürürken, günlük bilgisayar giriş sayısı 15 binleri de çoktan aşmıştır. Bu da alt yapıya yeniden yatırım yapmayı gerektirmiştir.

 

Habercilikte toplumsal konuları öne çıkararak öncü ve önder olmanın  sorumluluğu içinde çalışıyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz.