Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin 30 Eylül davetine "evet" yanıtı veren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Uysal, "Gurbette yaşayan tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz" dedi.

 

  

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret etti. Karakulak, derneğin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle Almanya'da 30 Eylül tarihinde düzenlenecek Zonguldaklılar gecesine Belediye Başkanı Uysal'ı davet ederek, "Amacımız Avrupa'nın pek çok ülkesinde yaşayan Zonguldaklıları bir arada tutabilmek. Bu yıl 30 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz Zonguldaklılar gecemizden elde edilecek gelir eğitime katkı olarak bağışlanacaktır" dedi.

 

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Uysal, Avrupa'daki Zonguldaklıların birlik ve bütünlük içerisinde bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlatarak şunları söyledi:

"Bu tür organizasyonları önemsiyoruz ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Avrupa'nın pek çok ülkesinde yaşayan hemşerilerimiz ile daha önce de düzenlenen bir etkinlikle buluşmuştuk inşallah bu yıl da onlarla birlikte olacağız. Bu yıl gurbetçilerimiz için geleneksel hale getirdiğimiz gurbetçiler gecemizi demokrasi nöbetleri nedeniyle Atatürk Anıtı önünde ağırladık. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı"

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)