Alaplı Belediyesi, beşinci sondaj kuyusunu da devreye sokarak, ilçenin en az 20 yıllık su ihtiyacını garanti altına aldı.

Kefkenaltı mevkiindeki beşinci sondaj kuyusunun devreye girişini yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, iki içme suyu sondaj kuyusunun açılması için başlatılan çalışmalar neticesinde, bir kuyuda su sondaj çalışmasının sonuçlandığını belirterek şöyle dedi:

“İlçemizin uzun yıllar su ihtiyacına cevap verebilmek ve su sıkıntısına son vermek için iki adet içme suyu sondaj kuyusunu devreye sokarak, mevcut içme suyu kapasitemizi artırmayı planlamıştık. Çalışmaların ilk etabı sonuçlandı ve mevcut 4 içme suyu sondaj kuyumuza bir içme suyu sondaj kuyusu daha ilave edildi. Şu anda, içme suyu sondaj kuyularımızın sayısı 5’e yükseldi. Kefkenaltı mevkiinde devreye giren sığ sondaj içme suyu kuyusunun derinliği yaklaşık 32 metre. Suyun sondajlandığı mesafe ise yaklaşık 22 metre. Bu kuyudan saatte 70 ton su elde edip, içme suyu depolarımıza pompalayacağız. Bu kuyunun da devreye girmesiyle, şehir şebekesine pompalayacağımız saatteki toplam içme suyu kapasitemiz 350 tona yükseldi. Şu anda bize 4 kuyudan elde ettiğimiz içme suyu yetiyor. Bir içme suyu kuyusunu, sıkıntı çekildiğinde rezerve olarak kullanacağız. Bunun yanında; 100 bin lira maliyetle,  keson kuyulara saatte 140 ton/saat basınç kapasitesine sahip iki adet yeni motopomp monte edildi. Olası arıza durumunda, bir motopomp rezerve olarak bekletilecek. Bu motopomplarla, Alaplı’nın yaklaşık 15-20 yıllık ihtiyacını da gidermiş olduk. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Alaplı’nın içme suyu gönül rahatlığıyla içilebilir. Depolarımızda gerekli klorlamalar yapılıyor, belirli aralıklarla depolar yıkanıyor.”