Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını tamamladı. Belediye Başkanı Uysal, muhtarların sorunlarının yanı sıra İnönü Parkı’na İsmet İnönü’nün büstünün dikilmesi için önergeleri gündem maddesine alınan CHP’lilere, “20 Yıldır belediyeyi idare edeceksiniz kaldı ki her yaptığınızı yapma ve yaptırma imkanınız var siz başkanınızın büstü koyulurken, ‘Başkan önce İnönü büstü kurulsun’ demeyeceksiniz bugün geleceksiniz İnönü Büstü diye inandırıcılığı olmayan bir mevzuyu getireceksiniz” sözleri ile seslendi.

 

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı’nın, “Ereğli halkına verilen sözlerin kitapçıkta değil yerinde olması gerekir” sözlerine de, “Halkımız o kitapları iyi bilir. Biz stratejik planlarda olmayanların kat kat fazlası olacak, yüzünüz kızaracak, göreceksiniz” diyerek yanıt veren Başkan Uysal, Ereğli halkını da güzel bir Ereğli rüyası, hayali görmeye davet etti.

 

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında tamamladı.

 

HAYIRSEVERLER İLE YAPTIĞI TOPLANTI

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının resmi oturumuna geçmeden önce meclis üyelerine ilçedeki hayırseverler ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. “Kdz.Ereğlimizin hayırseverleri saygıdeğer insanlarımız ile görüştük. İnsanlar yaptıkları hayırlar kadar konuşmalılar, toplumda yer bulmalıdırlar diye düşünüyorum. Biz hayırseverlerimizi son derece önemsiyoruz. Saygıdeğer büyüklerimiz ile ilçemize katkı sağlayan insanlar ile bir arada olduk” sözleri ile konuşan Başkan Uysal, Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘İnsan alemde hayal ettiği kadar yaşar’ sözünden örnek vererek, “Evet bizler belki bazıları tarafından hayalcilikle şey yapılıyoruz ama biz bunları hayal ediyoruz, hayal çok önemlidir.

 

“GÜZEL RÜYASINI GÖREMEYENLER UTANSIN”

Hayal gerçeğe atılan bir tohumdur. Biz bu hayalleri kuruyoruz, biz Kdz.Ereğlimizin insanları için yapacaklarımızın hayallerini kuruyoruz. Çok güzel bir Kdz.Ereğli rüyası görüyoruz. Toplumun daha iyi yaşaması için bu rüyayı görüyoruz. Tüm Ereğli halkını meclis üyelerimiz bu güzel rüyayı bu güzel hayalleri görmeye davet ediyorum. Bundan dolayı onurluyuz sadece Kdz.Ereğli’nin güzel rüyasını göremeyenler utansın diyorum” dedi.

 

İSMET İNÖNÜ BÜSTÜ TARTIŞMASI

CHP’li Meclis Üyeleri’nin İnönü Parkı’na İsmet İnönü büstünün yapılmasına yönelik meclis gündemine aldırdığı teklif görüşüldü. Teklif görüşmeleri sırasında Ak Parti Grubu adına konuşan Nazım Erdoğan, “CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızı bu tekliflerinde samimi olmadıkları düşüncesindeyim. 20 Yıl iktidarda kaldıkları süre içerisinde geçmişte böyle bir teklifle meclise gelmemişler ne gariptir ki eski meclis başkanı Halil Bey’in büstü rahatlıkla oraya dikilebilmişken böyle bir taleple gelmeyenler bugün böyle bir gündem maddesi olarak karşımıza çıkmışlardır, kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” sözlerine yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, “İnönü parkının bu zamana kadar CHP’li belediye tarafından yapılmaması bugüne kadar olmaması bir mazeret değildir, şuanda gündeme gelmiştir, İnönü Parkı’nın bir kenarına köşesine İnönü’nün büstünün konması kadar doğal bir şey yoktur. AKP’li arkadaşlarımız çıksınlar istemiyoruz desinler, biz teklifimizde samimiyiz” ifadelerine yer verdi.

 

ELİNİZDE İMKAN VARDI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da teklif ile ilgili olarak, “Elinizde imkanlar vardı. Bir kere muhtar arkadaşlarımız için yaptığınız hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Fakat ne değişti de bu muhtar arkadaşlarımızı yersiz bırakırken İl Özel İdare’nin yerine muhtaç edecek kadar, belediyeye giremeyeceksiniz diyene kadar, bugün ne oldu da muhtar kardeşlerimize böyle çiçek uzatıyorsunuz? Biz zaten kendi projelerimizde muhtar evleri her muhtarımızın onlara sosyal imkanlar sağlayacak, donatıcısı olacak, özel yerleri olacak, güzel projelerimizi gündeme koyduk.

 

“O BÜSTÜ DİKECEĞİNİZE ÖNCE İNÖNÜ’NÜN BÜSTÜ KURULSUN DESEYDİNİZ”

Fakat para pul istemeyen sadece insanlık isteyen bir durumda siz 2011 seçimlerinden sonra en az kaç tane muhtarı kapıdan içeri almadınız, giremez dediniz, baskı yaptınız? 20 Yıldır belediyeyi idare edeceksiniz kaldı ki her yaptığınızı yapma ve yaptırma imkanınız var siz başkanınızın büstü koyulurken sayın Başkan önce İnönü büstü kurulsun demeyeceksiniz bugün geleceksiniz İnönü Büstü diye inandırıcılığı olmayan sadece toplumun gündemi olmayan bir mevzuyu getireceksiniz” sözlerinin ardından yaşanan tartışmaya da nokta koyarak oylamaya sundu. Yapılan oylamada CHP’lilerin önergesi reddedildi.

 

“SÖZLERİN KİTAPÇIKLA DEĞİL YERİNDE OLMASI GEREKİR”

Stratejik Plana ilişkin gündem maddesi görüşülmeden önce CHP Grubu adına söz alan Özkan Özyağcı, “Kent Meydanı vardı, stratejik planda yok. Bundan 3 ay önce yapılan toplantıda şuanda bizlerin Pazaryeri ve AVM olarak yaptığı binaya belediyeyi taşıma girişimleri bulunurken biz buraya 2-3 yıllığına gidiyoruz, yeni belediye binasına taşınacağız ve orayı değerlendireceğiz demiştiniz. Aradan 3 ay geçti, ne değişti bunu öğrenmek istiyoruz. Yine Uzay gözlem projesi, inovasyon merkezi, atıcılık ve binicilik okulu, modern taksi durakları, muhtar konaklarını göremedik, şeffaf belediyeciliği onu da göremedik. Bunların olmaması yapılmaması anlamına gelmiyor demek ki, yazmaya bilirsiniz ama biz Ereğli olarak meclis olarak bekliyoruz. Ereğli halkına verilen sözlerin kitapçıkta değil yerinde olması gerekir. Bazı projeler vardır devlet imkanlarınız vardır. Şu var ki merkezi hükümet Alaplı’ya 10 sene boyunca Gülüç’e 15 sene boyunca ne yapmış ki Kdz.Ereğli’ye yapacak. Birbirimizi kandırmayalım” sözlerine, Başkan Uysal, “Göreceksiniz mahçup olacaksınız, yüzünüz kızaracak. Ereğli halkına söz veriyorum oraya yazılmayanların kat kat fazlası olacak. Sizin seçim kitaplarınızı da çok iyi biliyoruz” diye yanıt verdi.

Meclis gündeminde yer alan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)