Zonguldak'ta, yıllardır böbrek ağrısı çeken ve böbrek yetmezliği teşhisi konulan 45 yaşındaki Havva İpek, yapılan başarılı bir nakil ile yeni böbreğine kavuştu.
Devrek’te oturan Havva İpek, 20 yıl önce böbreklerinde başlayan bir ağrı nedeniyle hastane hastane dolaşmaya başladı. Baş ağrısı ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklar da yaşayan Havva İpek'e önce hipertansiyon teşhisi konuldu. En son Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden İpek'e, 1994 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 16 yıldır hastanelere gidip tedavi gören Havva İpek, 14 yıl önce de diyalize girmeye başladı. Can Diyaliz Merkezi'nde yıllarca diyalize giren İpek,
merkezin yönlendirmesi ile 4 yıl önce yeni böbrek için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne müracaat etti. Yaklaşık 4 yıllık bekleyişin ardından uygun böbrek bulunan İpek, gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla yeni böbreğe kavuştu. Eşi Havva İpek'in gerçekleşen nakil sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulduğunu söyleyen Osman İpek, şöyle konuştu: "Yıllardır böbreklerinde sıkıntı yaşıyordu. Gitmediğimiz, çalmadığımız hastane kapısı kalmamıştı. Önce teşhis konulamadı. Sonra hipertansiyon hastası
olduğunu söylediler. Bu hastalığın böbrek yetmezliğinden kaynaklandığını buldular. 14 yıldır diyalize girmeye başlamıştı. Artık dayanacak durumu kalmamıştı. Eşimin şu an sağlık durumu iyi. İnşallah, böbrek uyum sağlar ve herhangi bir sorun çıkmaz."
Osman İpek, eşinin hastalığı sürecinde yardımcı olan Can Diyaliz Merkezi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi görevlilerine teşekkür etti.