Alaplı Organize Sanayi Bölgesi için planlanan 77 dönüm arazide 30 parselli OSB’nin altyapı çalışmalarının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.



Hükümet Konağında düzenlenen imza törenine Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Alaplı OSB Müdür Vekili Özkan Demir ve yüklenici firma yetkileri katıldı.

TSO Başkanı Recep Ocak, yaptığı konuşmada, 20 yıllık bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.



OSB İlçemize ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Ocak, Bizden önceki dönemlerde TSO görev yapmış ve OSB ile ilgi bizden önceki dönemlerde çalışmalar yapan başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu gün burada ilk defa bu zamana kadar OSB ile ilgi yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda ve toplantılarda soyut işlemler ile ilgi açıklamalarda bulunduk. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalar artık somut adım noktasına gelmiştir. Sayın Kaymakamımızla birlikte 2 yılda OSB bu güne gelmesine çok çalıştık. Gösterdiği yardımlardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizde işin siyasi boyutunda yapmamız gereken noktalarda hamleleri yaparak bu güne kadar getirdik. Bundan sonraki süreçte inşallah biz olalım olmayalım bu süreç devam edecektir. Sayın valimize bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da, 017 yılı sonu itibariyle Alaplı OSB'nin alt yapı ihalesi bitmiş olacak. Bundan sonraki yorgunluklarımız bir kenarda kalacak asıl işimiz yani ne yapmamız gerektiğine yönelik olarak kararların kesin alınması gereken bir zaman dilimine başlayacak. Alan olarak gelişmeye yönelik olarak bir yerimiz var. Türkiye'nin belli başlı firmaları bizim alt yapısı ihalesi olmadan bizlere teklifte bulunuldu. Bizler bu firmalarla işler bittikten sonra daha rahat konuşulabileceğini ifade ettik. Bunların değerlendirmesini büyüklerimiz ve burada olan arkadaşlarımız çok daha rahat yapacaktır. Bunları içinde yerli olduğu kadar yabancı büyük firmalarda Alaplı OSB talipler. Alaplı, Zonguldak ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasından diliyorum" dedi.