Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce hazırlanan videoda, İtfaiye Müdürlüğü’nün belediye tarihinin en önemli yatırımlarına 2014-2018 döneminde imza attığına vurgu yapılıyor.


2 YENİ İTFAİYE İSTASYONU

Tanıtım videosunda eski şantiye alanında bulunan ancak ihtiyacı karşılamayan Potbaşı’ndaki istasyonun yerine, Kışla Sanayi Sitesi girişine modern bir istasyon binası kazandırıldığı, 31 mahalle, 3 belde, 94 köyde toplam 200 bin nüfusa hizmet veren itfaiye müdürlüğünün, yangın ve diğer olaylara hızlı ve etkin müdahale adına 3.istasyon binasını da yine bu dönemde Belen Sanayi girişinde, hizmete açarak gücüne güç kattığına vurgu yapıldı.


4.5 YILDA 5 MİLYON TL YATIRIM

Tanıtım videosunda 32 metre merdiven uzunluğu olan yeni itfaiye aracı,  revize edilerek yenilen itfaiye aracı ile birlikte müdürlüğün bünyesindeki araç sayısını son 4,5 yılda 12’ye çıkardığı,  yine aynı dönemde, 2 yeni istasyon, yeni araçlar, arama kurtarma ekipmanlarına ile 5 milyon liralık yatırım yapıldığı duyuruluyor.


KARADENİZ’İN EN GÜVENLİ PLAJI

Tanıtım videosunda müdürlüğünün sorumluluk sahasında bulunan belediye plajında son 2 yılda 1230 metreye çıkan sahil uzunluğu göz önüne alınarak, bir jetsiki, 3 fiber bot alımının yanı sıra, 2 olan gözetleme kulesi sayısının 9’a, 3 olan cankurtaran sayısının ise 14’e çıkarıldığı, cankurtaranların son 2 yılda 376 kişinin imdadına yetiştiği belirtiliyor.

Video da son 4 yılda 345 gönüllü itfaiyeci yetiştirildiği işletmeler, kamu kurum ve kuruluşları, öğrenciler ve ev hanımlarının da aralarından bulunduğu 6 bin kişiye yangın eğitimi verildiği vurgulanıyor.


BAŞKAN UYSAL İTFAİYE HAFTASINI KUTLADI

Kdz. Ereğli İtfaiyesinin son dönemde 2 yeni İstasyon, yeni araçlar ve arama kurtarma ekipmanlarına yaptığımız 5 milyon liralık yatırımla Batı Karadeniz’in en donanımlı İtfaiyesi haline geldiğini belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  “İtfaiye Haftasını ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşun 304. yılını kutluyor, ebediyete intikal etmiş itfaiye personeline Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan itfaiye teşkilatına ve ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.