İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 303. yıldönümü ve İtfaiye Haftası nedeniyle Kdz.Ereğli'de tören düzenlendi. Tören, Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş tarafından çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 

66 PERSONEL İLE HİZMET

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, törende yaptığı konuşmada her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihlerini içine alan haftanın 'Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası' olarak kutlandığını hatırlatarak, "Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz 66 personeli ile birlikte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz olarak 31 mahalle, 3 belde, 93 köy, 45 ağır sanayi kuruluşu, 161 orta ölçekli işletme, 4 modern hastane ve 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip olan limanlarına, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bölgeye itfaiye hizmetleri sunmaktadır" dedi.

 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORLAR

Araç ve ekipman olarak kendilerini sürekli yenilediklerini ve geliştirdiklerini dile getiren Ateş, “Amacımız; Kdz.Ereğli Belediyesinin sorumluluk alanında, itfaiye olaylarına karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamada etkin bir mücadele göstermek ve kentimizde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamaktır. İtfaiye Müdürlüğümüz malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapısına sahiptir" ifadelerine yer verdi.

 

"İŞİMİZ SADECE YANGIN SÖNDÜRMEK DEĞİL"

Ateş, itfaiyenin görevinin sadece yangın söndürmek olmadığına dikkat çekerek, “itfaiye, yangın söndürmenin dışında sualtı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için dalgıç, can kurtaran timi, dağlık bölgede (arazide) arama ve kurtarma çalışmaları, doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmaları, Trafik kazalarında müdahale, yangın ve kazalarda arama kurtarma çalışmaları gibi zor şartlarda her türlü olaya müdahale edebilecek ekiplerimiz 7/24 hazır bulunmaktadır.”diye konuştu.

 

RESİM VE MALZEMELER SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından Ereğli Belediyesi'nin çalışmalarını içeren fotoğraf sergisi ile itfaiyecilikte kullanılan çeşitli ekipmanların sergilendiği stantların açılışı gerçekleştirildi. Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Neşet İnan, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum ve daire müdürleri, çok sayıda itfaiye eri, gönüllü itfaiyeciler ve öğrenciler katıldı.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)