Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 51 personel ile ilçe merkezi, belde ve köyler olmak üzere yaklaşık 200 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.

 

İtfaiye Müdürlüğünün, eğitimli personeli, gönüllü itfaiyecileri, araç gereç ve ekipmanları ile ilçenin her türlü söndürme, kurtarma operasyonlarına müdahale ederek aktif bir şekilde rol alma gücüne sahip olduğunu vurgulayan Ateş, “Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır” dedi.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde İtfaiye Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş gerçekleştirdi.

 

90 YILDIR KUTLANIYOR

Türk İtfaiyesinin kuruluşunun 1714 yılı olarak kabul edildiğini, 299 yıl önce kurulan itfaiye teşkilatının belediyelere devrinin ise 25 Eylül 1923 tarihinde gerçekleştiğini belirten Ateş, bu yıl 90’ncı yılı kutladıklarını hatırlatarak, “İtfaiye kutlamalarında amacımız itfaiye hizmetlerini halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkı aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır” dedi.

 

SU ÜSTÜ VE SU ALTI KURTARMA

Bir şehrin itfaiyesinin ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı halkın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlı olduğunu söyleyen Ateş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İtfaiye Müdürlüğümüzün görevleri yangınlara müdahale etmek her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek, arazide su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışması yapmaktır.

 

125 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ YETİŞTİRİLDİ

İtfaiye Müdürlüğümüze ait 5 adet arazöz, 1 adet kurtarma aracı, 1 adet merdivenli araç, 1 adet 15 tonluk su tankeri, 1 adet 4x4 araç, 1 adet Zodyak bot ekipman ve 51 personelle ilçemize, beldelere ve köylere yaklaşık iki yüz bin nüfuslu bir bölgeye itfaiye hizmeti sunmaktadır. Ayrıca 2010 yılında gönüllü itfaiyeci projesini gerçekleştirerek, 42 bayan 83 erkek olmak üzere gönüllü itfaiyeci yetiştirilmiştir. Bölgemizde en modern itfaiye teşkilatına sahip olan itfaiye müdürlüğümüzde 5 kişiden oluşan su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi kurularak Zodyak bot ve dalgıç ekipmanları ile beraber profesyonel dalgıç seviyesine ulaşmıştır. Sadece büyükşehirlerde olan arama kurtarma köpeklerimizle de her türlü arama kurtarma çalışmalarını faaliyetlerini sürdürdüğümüz ateş, afet ve su isimli köpeklerimizin günlük olarak eğitimleri yapılmaktadır.

 

DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAMIŞ OLDUK

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak itfaiye personelimize yurt içi ve yurt dışı eğitimler aldırarak dünya standartlarını yakalamış olduk. İlçemizde Süleymanlar Mahallesi ikinci itfaiye istasyon binası kurularak ilçemizin 11 mahallesinde 24 saat her türlü yangın, kaza ve doğal afetlere müdahaleye hazır bir ekip ve araçlar yerleştirdik. Şimdi Kepez Mahallesi Belen Sanayi girişine üçüncü itfaiye istasyon binası projesi hazırlandı, en kısa sürede yapımına başlanmış olacaktır. İlçemizde meydana gelebilecek olaylara üç koldan en kısa sürede müdahale edilerek vatandaşın can ve mal güvenliği sağlanacaktır. İtfaiye Müdürlüğümüz eğitimli personeli gönüllü itfaiyecileri, araç gereç ve ekipmanları ile ilçemizde her türlü söndürme ve kurtarma operasyonlarına müdahale ederek aktif bir şekilde rol alma gücüne sahiptir. Buradan bizden hiçbir desteklerini esirgemeyen Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, teşkilatımız adına teşekkürlerimizi sunarız”

 

Konuşmaların ardından Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait araçlar, ekipmanlar öğrencilere ve davetlilere gösterildi, arama kurtarma köpekleri tarafından gösteri gerçekleştirildi.