Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 1994 yılında başlattığı  Geleneksel Sünnet Şöleni’nin 26’ncısı gerçekleştirildi.  İnönü Parkı’nda saat 17.00’de başlayan şölende çocuklar palyaço ve animatör gösterileri eşliğinde keyifli zaman geçirdi.

“SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK KENTİNİN ÇOK DEĞERLİ ÇOCUKLARISINIZ”

Şölende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1994 yılında başlattıkları geleneksel sünnet şöleninin 26’ncısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “sevgili çocuklar hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Bu özel gününüzde sizlerin yanınızda olma mutluluğunu çalışma arkadaşlarımla birlikte hep beraber yaşıyoruz. Sevgi, barış, dostluk kentinin çok değerli çocuklarısınız. Her şeyin anahtarı olan sevgi, gelişmenin anahtarı olan barış ve birlikteliğin simgesi olan dostluk sizlere hep yol göstersin. Ereğlili olmanın, burada yaşamanın ayrıcalığını hep yüreğinizde hissedin. Bu vesile ile sizlere değenimlerime de dayanarak önerilerde bulunmak istiyorum. Soru sorun, hep sorun. Soru sormaktan kaçınmayın. Araştıran, yeni bilgilerle donanmış gençlere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Her döneminizde mutlaka bir hedefiniz olmalı. Kendiniz için, aileniz için ve ülkeniz için mutlaka hedefleriniz olması lazım. Sanatla, sporla, edebiyatla her zaman ilgilenmeniz lazım. Biz sizleri seviyoruz, sizlerin mutlu olmasını istiyoruz. Ereğli’de sizler için çok şeyler yapıyoruz. Kentin yönetimine katılmanızı bize sorular sormanızı, öneriler getirmenizi bekliyorum. Gelecekte sizler söz sahibi olacaksınız. Ben diyorum ki sadece gelecekte değil, şimdi de söz sahibisiniz. Sizlerle Ereğlimizi daha güzel bir kent yapmayı arzu ediyoruz.”dedi.

EMEĞİ GEÇEN KURUMLARA TEŞEKKÜR

Posbıyık, şölenin gerçekleşmesinde emeği bulunan kurumlara da teşekkür ederek; “Echomar Hastanesi’ne, Anadolu Hastanesi’ne teşekkür ediyorum. İftihar ediyoruz bu hastanelerimizle. Kastamonu’dan, Karabük’ten tedavi için Ereğli’ye geliyor insanlar. En gelişmiş hastaneler Devlet Hastanesi, Echomar ve Anadolu Hastanesi Ereğli’de harikalar yaratıyorlar gerçekten. Sünnet çocuklarımızı aldılar, hastanelerimizin yöneticileri, doktorları, başhekimi, hemşireleri özenle sünnetlerini yaptılar. Her iki hastanenin bütün gruplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Onlara sevgiler gönderiyorum. Ereğli için yaptığınız her şey için sizleri kutluyorum. Ayrıca, Kadın Gücü Kooperatifi burada yiyecek içecek sponsorluğunu yapıyor. Onlara da şükranlarımızı sunuyorum. Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu her bir çocuğumuza saat gönderdi birer tane onları da yürekten kutluyorum. Erkekliğe geçiş yaptığınız bu adım için hepinizi kutluyorum, hepiniz birer delikanlı oldunuz. Aileleri de kutluyorum. Devlete, millete, ülkemize hayırlı evlatlar olmanızı istiyorum. Ülkesini seven, memleketini, Ereğlisini seven, büyük Atatürk’ün izinden giden gençler olmanız en büyük hayalimizdir. Hepinizi ayrı ayrı öpüyorum.”ifadelerine yer verdi.

Posbıyık konuşmasının ardından şölenin yapılmasında emeği geçen kurumların yöneticilerine plaket takdim etti.

Çeşitli eğlencelerle devam eden etkinliğin sonunda çocuklara bisiklet, top ve saatten oluşan sünnet hediyesi dağıtıldı.