Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, her yıl geleneksel olarak yaptığı ihtiyaç sahibi ve işsiz engellilere kumanya yardımında bulundu. Her yıl geleneksel olarak yaptığı yardımı bu yıl daha da arttıran dernek 200 engelliye yardım etti.

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkede ekonomik bir kriz yaşandığını özellikle Tersanede çalışan birçok engellinin işine son verildiğini işi gücü olan insanların dahi geçim zorluğu çektiği ülkemizde işsiz engellilerin durumu daha da vahim olduğunu söyledi. Bizler dernek olarak engelli üyelerimizle geniş kapsamlı bir iftar yemeği de verebilirdik. Ancak iftar yerine kumanya vermenin daha uygun olacağını inanıyoruz. Bu kumanyaları ramazanın başında vermeyi arzu ederdik fakat bu yılaşırı talep nedeniyle 200 koliyi tamamlamaya çalıştığımız için biraz ertelemek durumunda kaldık.”

Dağıtım sırasında konuşan Dernek Başkanı Şentürk, söz konusu kumanyaların temininde derneğe yardımcı olan hayırseverlere teşekkür etti. Ramazan ayının zengin sofraları kurup zenginlere iftar vermek olmadığını, ramazanın amacının fakiri ve düşkünü hatırlamak olduğunu söyledi.