Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik "2009 Askeri Lise Sınav Sorularının Çalınması" soruşturması kapsamında 11 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık L.Ö, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı. 

Sanık L.Ö, hakkında ifade veren V.D'nin beyanlarının yanlış olduğunu savundu. İfade edilen tarihlerde kendisinin Düzce'de değil Gebze'de olduğunu ileri süren L.Ö, şöyle konuştu:

"SGK dökümlerini mahkemeye sunuyorum, oradan da görülebilir. S.G. ve R.K. bu dosya için ifade vermiş, bu ifadelerde benim, 'FETÖ'nün evlerini denetleyen büyük abi' olduğum yer alıyor. Bu kişiler, benim hakkımda beyanda bulunmamışlardır. Bu kişiler beni fotoğraf üzerinden teşhis etmişler, bu teşhislerde hata olabilir. Dolayısıyla bu kişiler beni birileriyle karıştırmıştır."

Cezaevine girdikten sonra hasta olduğunu ve 1 yıldan fazla tutuklu bulunduğunu ifade eden sanık, tahliyesini talep etti. 

Tutuksuz sanık M.A.T, askeri lisede eğitim alırken ve sonrasında FETÖ mensuplarınca ankesörlü telefondan arandığını aktararak, "Beni arayan kişi Salih'tir. Sürekli görüşmeye çağırıyordu, çok ısrarcıydı. Görüşmüyordum, sohbetlere de hiç gitmedim." diye konuştu. 

Diğer tutuksuz sanıkların dinlenilmesinin ardından yarım saat ara veren mahkeme heyeti, sanık L.Ö'nün tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı 9 Mayıs'a erteledi.  


-İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 11 sanığın 2009'da yapılan askeri lise sınav sorularını çaldıkları ve örgüt üyelerine dağıttıkları yer alıyor. 

Sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



(AA)