Kdz. Ereğli Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü adına açıklama yapan Nalân Köseoğlu Selvi, Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu ile ilgili olarak belirli aylar için talep yoğunluğunun görüldüğünü belirterek salonun taleplere açılmasının ardından başvuruların 10 Aralık 2009 Perşembe ile 8 Ocak 2010 Cuma akşamı mesai saati bitimine kadar devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca, 2009 yılında Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda evlenen çiftlerin 26 Aralık Cumartesi akşamı Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla kaynaşma gecesi düzenleneceğini bildiren Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü adına Nalan Köseoğlu Selvi, şu bilgileri kaydetti:

?Sevgi barış dostluk düğün salonuyla ilgili olarak belirli aylar için talep yoğunluğu görülmektedir.

Aynı gün ve saatte salon birden fazla kişi tarafından istenmektedir.

Salonun taleplere açılmasıyla ilgili son karar şöyledir.

Başvurular 10 aralık 2009 perşembe ile  8  ocak  2010  cuma  akşamı  mesai  saati  bitimine  kadar  devam  edecektir.

Aynı  gün  bir  kaç  kişi  tarafından  talep  edildiğinde  kura  sistemine  baş  vurulacaktır. Evlenecek çiftler (düğün sahipleri) belediye başkanlığına dilekçe ile  başvuracaklardır. Kura  çekimleri  ocak  ayının  2. Haftası  gerçekleştirilecektir.

Herhangi  bir  haksızlığa  ya da  şaibeye  yer  vermemek  için böyle  bir  yönteme  başvurduk. 2009 yılında Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda evlenen çiftlerimize 26 Aralık cumartesi akşamı belediye başkanımız Halil Posbıyık ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir  ?kaynaşma gecesi ? düzenlenecektir.  Çiftlere sürpriz program hazırlanmıştır. Buradan 2009?da düğün salonumuzda evlenen çiftlerimize haber vermiş oluyor ve gecemize davet ediyoruz.?