OYAK Grubu İştirakleri'nin bulunduğu İl'lerde 10 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması'nda 2012 yılı Şampiyonu Bolu Fen Lisesi oldu.


OYAK ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya son 10 yılda 3 bin 449 okul ve 13 bin 796 öğrenci katıldığını açıklayan Erdemir, 2012 yılında 14 İl'den 483 okul ve bin 932 öğrencinin katıldığı yarışmanın Türkiye Finali için İl Birincisi okulları temsilen 56 öğrenci Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda buluştuğunu belirttiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Finalistler 7 Nisan'daki sınavda, 180 dakika boyunca 4 sorunun çözümü için ter döktü. Sınavın ardından yapılan değerlendirmede Bolu Fen Lisesi 29,8 puanla Türkiye Şampiyonu olurken, 26 puan alan Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi zorlu maratonda ikinci, 23,3 puana ulaşan Adana Fen Lisesi ise üçüncü sırada yer aldı. İlimizi temsil eden Zonguldak Fen Lisesi ise 20 puan alarak yarışmayı dördüncü sırada tamamladı. Şampiyonluk sınavı öncesi aileleriyle birlikte İstanbul'da ağırlanan öğrenciler, üniversite ziyaretlerinin yanı sıra İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etme imkanı buldular. Heyecanlı maraton, 9 Nisan'da Swiss Otel The Bosphorus İstanbul'da düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1.000 TL değerinde 1 kese altın, öğrencilerin ailelerine 1.000TL değerinde hediye çeki armağan edilmiş olup, şampiyon okula 15.000 TL değerinde karma laboratuvar yaptırılacaktır.

Asıl üretim zihinde yapılıyor

OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal ÇAĞLAR törendeki konuşmasında Asıl üretim kağıt kalemle, zihinde yapılıyor. Yaratmak için milyon dolarlara gerek yok dedi. Çağlar, yurtdışı havalimanlarında saat başı kalkan özel uçak sayısının Türkiye'deki tüm özel uçak sayısından fazla olduğuna dikkat çekerek matematikle ulaşmak istediğimiz noktanın; masa başında kendi uçağını, makinesini üreten genç zihinler olduğunu vurguladı.

Verdiğimiz emekler yerini bulmuş, hedeflenen noktaya gelinmiştir

TÜBİTAK Sınav Komisyonu Başkanı Sayın Ali DOĞANAKSOY da sınavla ilgili görüşlerini aktarırken sorunsuz geçirilen sınav sürecinden memnun olduklarını, soruların akademik olarak zor olduğunu ancak öğrencilerin sorulardaki esas fikri görmüş olduklarını tespit ettiklerini ve bunun sevindirici olduğunu ifade ederek, verdiğimiz emekler yerini bulmuş, hedeflenen noktaya gelinmiştir dedi.