Türkiye'deki 94 basın meslek örgütünden oluşan Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) temsilcileri Oda TV duruşmasını izledi. GÖP Dönem Başkanlığını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Türkiye kocaman bir cezaevine dönüştürülmeye çalışılıyor dedi.

Gazetecilere Özgürlük Plaftormu yargılanan gazetecilerin duruşmalarını izlemeyi sürdürüyor. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu Oda TV duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmayı, GÖP dönem başkanlığını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Gülseren Güver Ergezer, TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Ferai Tınç'ın aralarında olduğu çok sayıda gazeteci, izledi.

BU UTANÇ BİR AN ÖNCE SİLİNMELİ

TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, Türkiye'nin basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından çağdaş demokrasilerde rastlanmayan bir korkutma, sindirme dönemine girdiğine dikkat çekti. Olcayto, Türkiye kocaman bir cezaevine dönüştürülmeye çalışılıyor. Gazetecilere bir korku imparatorluğu yaratılıyor. Demokrasinin bu utancının bir an önce silinmesi gerekiyor. Bu utancı gözler önüne sermek için duruşmaları izlemeye ve gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz."

YENİ YILA HAPİSTE GİRECEKLER

Oda TV davasında mahkeme, son iki duruşmanın savunmalara ayrılacağını, sanıkların taleplerinin önümüzdeki hafta gündeme alınacağını açıkladı. Bu, tutuklu sanıkların yeni yıla cezaevinde gireceği anlamına geliyor.

Aralarında gazeteci Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu, 14 sanık hakkında açılan Oda TV davasının 4. duruşması Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Mahkeme Başkanı, cuma günü sanık savunmalarının alınacağını belirterek, Talepler önümüzdeki hafta sonu alınacak. O zamana kadar savunmayla devam edeceğiz. Pazartesi günü de duruşma yapmayacağız" dedi.