Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Avcı, 2013 yılına ilişkin yapılan bu yıl içerisinde de yapılması planlanan çalışmaları açıkladı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a övgü dolu sözlerle bahsetti.

 

Ereğli Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetlerle ilgili istatistikî bilgiler açıklandı. Ereğli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde:

 

“Kdz. Ereğli Belediyesinin Sosyal Belediyecilik adına yapmış olduğu en önemli projelerinden birisi olan Ücretsiz Cenaze Hizmetlerinin, toplumun herkesimi tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyen Avcı; ‘’Belediyemizin yapmış olduğu bu güzel hizmetten ötürü toplumun her kademesinden, karşılaştığımız her ortamda teşekkür alıyoruz. 2013 yılı Mart ayında kurulan Mezarlıklar Müdürlüğümüz yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki Belediyelerin tümüne örnek olabilecek hizmetler yapmaktadır. 2013 yılında nakil hizmetlerinde kullandığımız 4 cenaze nakil ve 1 adet cenaze yıkama aracı olmak üzere toplam 5 araçla vatandaşlarımıza hizmet verdik.’’ dedi.  Avcı açıklamasını şöyle devam ettirdi: “Özellikle Cenaze hizmetlerinin kurulmasından ve ücretsiz hale getirilmesinden sonra araç filomuzu güçlendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Sayın Belediye Başkanımız Halil POSBIYIK 2 adet son derece donanımlı modern Cenaze nakil aracı almamız için bize talimat vererek önümüzü açmıştır. Böylece araç filomuz yeterli konuma gelmiştir. Ayrıca bayan ve erkek Cenaze yıkayıcı ve mezarlık işçilerinin sayısını arttırmıştır. Başkanımızın Mezarlıklar Müdürlüğüne verdiği önem bununla sınırlı değildir. Özellikle her Mezarlığımıza bir Şadırvan ve Musalla Taşı Projesi, Kdz. Ereğlimiz için son derece önemli bir projedir. Bu alanda da yatırım yapan Başkanımızın öncülüğünde Ereğli’de Belediyemize ait Şadırvanı ve Musalla Taşı olmayan Mezarlık kalmayacaktır. Mezarlıklarımızın durumlarına göre yaptığımız 8’li, 6’lı ve Duvar Tipi olmak üzere 3 çeşit Şadırvan yapılmaktadır. Şadırvanlar ile Musalla Taşları Mart 2014 ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Bunların her birinin maliyetti 10 ile 15 bin liraya tekabül etmektedir. Ereğli’de Belediyemize bağlı 53 adet faal Mezarlık olduğunu göz önüne getirdiğimizde bunun ne kadar büyük ve önemli bir hizmet olduğunu anlayabiliriz.’’ dedi.

 

            2013 yılında                      ERKEK             KADIN

 

              0-06 YAŞ ARASI                  4            6

              7-14 YAŞ ARASI                1            1

            15-24 YAŞ ARASI                6            3

            25-34 YAŞ ARASI                7            6

            35-49 YAŞ ARASI               36         36

            50-59 YAŞ ARASI               48         18

            60-64 YAŞ ARASI               45         20

            65+    YAŞ ÜZERİ               257     258

    

            Toplam 404 Erkek ve 335 Kadın kişi olmak üzere genel toplam’ da 739 vefat eden vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Bu vefat edenlerden 42 kişi dini vecibelere uygun olarak yıkanıp, kefenlenerek belediyemiz cenaze nakil araçları ile diğer illere nakledilmiştir. Ayrıca, vefat eden vatandaşlarımızın evlerinde 25000 (yirmibeşbin) kişilik Taziye İkramı yapılmış olup, Belediye Hocalarımız tarafından Kuran-ı Kerim okunmuştur.