Zonguldak Havalimanı’ndan 2 Nisan’da başlayan Almanya Duesseldorf seferleri sona erdi. Sezonun son uçağı 148 yolcusuyla iniş yaptı. Önümüzdeki yıl yaz aylarında sefer sayısının artacağını belirten Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, “2013 sezonu için 2 Nisan’da başlayan yurtdışı seferleri 26 Kasım itibariyle sona erdi. Kış aylarında yeterli yolcu kapasitesini bulamadığımızı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. 2014 yurtdışı seferleri, 3 Nisan’da haftada dört sefer olmak üzere Duesseldorf ve Dortmund olarak başlayacak. Yaz döneminde bu sefer sayısı haftada altıya çıkacak. Her geçen gün insanlarımız buraya teveccüh gösteriyor, alışıyor. Hizmet kolaylıklarından en iyi şekilde yararlandıkları için talep artıyor. Bu da bizi oldukça memnun ediyor. Umarım ileriki yıllarda Zonguldak Havalimanı daha da önem kazanıp daha çok yolcu kapasitesi olacak, ayrıca bölgedeki gelişmelere paralel olarak havalimanında iyileştirme söz konusu olacak. 2014 yılı yolcu hedefimiz yüzde 15’lik bir artışla 30 binin üzerindedir” diye konuştu.
Özşahin, geçtiğimiz yıllarda birkaç kez başlatılan ve yolcu olmadığı gerekçesiyle sonlandırılan yurtiçi seferlerine ise, talep olduğu takdirde başlanabileceğini söyledi.
Rahat bir yolculuk geçirdikleri belirten gurbetçiler de, uçağa iniş ve binişlerde her türlü kolaylığın sağlandığını söylediler.