Hükümetin 2014 yılında aldığı karar tam 2 yıl sonra ilçede uygulanmaya başlayacak.

 
Türkiye Emekliler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkan Vekili Saip Erarslan, Kdz.Ereğli'de 65 ve 65 yaş üstü vatandaşların 1 Temmuz tarihinden itibaren halk otobüslerinden ücretsiz seyahat edebilecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti, İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticilerine teşekkür etti.

Erarslan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"2014 YILINDA KANUN ÇIKTI, İLÇEMİZDE UYGULANMIYORDU"

"2014 yılında hükümetimizin 65 ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Halk Otobüslerinden ücret ödemeden binmeleri noktasında kanun çıkardı ama ilçemizde ne hikmetse uygulanamıyordu. Sebebini bizler bilemeyiz. Bizim samimi gayretimizle bu durumu Kaymakamımız Nazım Madenoğlu'na hem sözlü hem yazılı müracaatlarımızla ve aynı durumu yine ilçemiz Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Bey'e de hem sözlü hem de yazılı olarak getirdik.

 

MADENOĞLU VE UYSAL TAKİP ETTİ

Uygulama noktasında Kaymakamımız Nazım Madenoğlu devlet noktasında çok istekli ve kararlı tutumuyla biz emeklilerin lehine konuyu çok yakın takip etti. Aynı konuyu Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal bizlerin lehine bu konuyu sürekli takip etti ve maddi manevi hiç bir desteğini esirgemedi.

 

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Biz Emekliler Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza 65 yaş ve üzeri ağabeylerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve yönetimini bu duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Emekli üyelerimize ve ağabeylerimize hayırlı uğurlu olsun. 

 

"MÜRACAATLAR HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİNE"

65 Yaş üzeri ağabeylerimiz Çilek Halk Otobüslerinden edinecekleri kartlarla bu sistemden 1 Temmuz itibariyle faydalanacaklardır. Kart için başvurularını yine Çilek Halk Otobüslerine yapılacak olup 2 fotoğraf ve Nüfus Cüzdanları ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Tüm 65 yaş emeklilerimizin bilgilerine sunuyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)