AKP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı G. İsmail Öztürk, “Partimiz bizi 2014 yılındaki Belediye Başkanlığı seçimlerinde değerlendirmek isterse orda oluruz” dedi.

AKP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı G. İsmail Öztürk, 2011 yılında Alaplı’da Ak Partinin oy oranın yüzde 75 civarlarında olacağını söyledi. Partimiz nerede olmamı isterse orda görev alabileceğini kaydeden Öztürk, 2014 Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini sinyalini verdi.
Zonguldak’ta en az 4 Milletvekilliği çıkartacaklarını anlatan Öztürk şöyle dedi; “Alaplı’nın Milletvekili çıkarması noktasında bu şansı şu aşamada yakalayacağını düşünmüyorum. Siyasetteki kısır çekişmelerin olması, ben olmazsam oda olmasın anlayışıyla hareket edilmesi burada bu anlamda sivrilebilecek ön plana çıkabilecek insanların da kendine olan güvenlerini azalmasına neden oluyor. Siyasi cesaretsizliğe neden oluyor. Alaplı’dan Milletvekili adayı çıkması ya da aday olması için buranın kendi bağrından yetişmiş öz evlatları olması gerektiğini düşünüyorum. Alaplı halkı bunu özlemi içerisindedir. Alaplı’da şu anki profile göre de bu ipi göğüsleyip taşıyacak. Milletvekili aday adaylarını henüz görül-müyor. İnşallah ileriki günlerde Milletvekili yapabilecek o niteliğe sahip bazı arkadaşlarımızda var. İnşallah onlar bu bir adım atarlar bizde kendilerine destek veririz.
Öztürk, “Siyasette bu gün yarın yoktur. Bugün düşünüyorum da, yarın düşünmüyorum diye bir şey yoktur. 2004 yılında Belediye başkanlığı için basına aday değilim demiştim. Ancak öyle şartlar geliş tiki. 1 ay sonra kendimizi aday olarak bulduk.2009 seçimlerinde net adayız dedik ne olursa olsun, ancak öyle bir şartlar oldu ki aday gösterilmedik. Şu an biz Türkiye’ye çağ atlatan iktidar partisini ilde etkili konumda olan bir yöneticisi olarak Partimiz bize ne görev verirse, 2014 yılında mahalli seçimleri var. Bizi orda değerlendirmek isterse orda oluruz. Milletvekilliği için değerlendirmek isterse orda oluruz. İlde değerlendirmek isterse İlde oluruz. Bura da hiçbir konuda siyasi şartlanmışlık içerisinde hareket etme değil de.  Bölgeye hizmet kazandırma noktasında bulunduğumuz görevleri yaparak geleceğe doğru hazırlanıyoruz. 2011 genel seçimlerinde Zonguldak’ta 3 Milletvekilliği garanti görüyoruz. Hedefimiz en az 4 milletvekilliği çıkarmak bunu da çıkarabileceğimize inanıyoruz. Şu an teşkilatlarda hiçbir uyumsuzluk yok Tam bir kenetlenme ve işbirliği içinde çalışma hakim, Alaplı’da Ak Partini başlangıç noktasını oyunu ben yüzde 60 olarak kabul ediyorum. Yüzde 60 altında alınacak her oy gerek bizim gerekse teşkilatını başarısızlığı olarak görüyorum.2011 yılında Alaplıda’ki oy oranımızı yüzde 75 seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz.”