Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “Hizmet İçi Eğitim Semineri”nde yaptığı konuşmada, 2015 yılının Bölge Müdürlüğü açısından verimli ve başarılı bir yıl olduğunu belirterek, bu duruma özveri ile çalışarak katkıda bulunan tüm personele teşekkür etti. Beşel, 2016 yılında da aynı başarıya yapılan bu eğitimlerle ulaşılacağına inandığını söyledi.

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün “2016 yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri”, 12-14 Şubat 2016tarihleri arasında Ereğli Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Orman İşletme Şefleri, Kadastro Mülkiyet Şefleri, Ağaçlandırma Şefleri ve Müdür Yardımcılarına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, Bölge Müdür Yardımcıları Engin Keleş ve Gültekin Aksan koordinatörlüğünde Şube Müdürleri kendi çalışma konuları hakkında üç gün boyunca eğitim verdiler.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, 2015 yılının Bölge Müdürlüğü açısından verimli ve başarılı bir yıl olduğunu, bu duruma özveri ile çalışarak katkıda bulunan tüm personele teşekkür ederek, 2016 yılının daha verimli ve başarılı bir yıl olmasını temenni ettiğini bildirdi.

Meslek hayatı boyunca; dürüstlük, iyi niyet, görev sorumluluğu ve bilinci ile hiyerarşik düzene hep dikkat ettiğini belirten Bölge Müdürü Beşel, herkesin de bu meziyetlere sahip olması gerektiğini söyledi.

Yapılacak her türlü üretim ve silvikültürel faaliyetlerinden önce mutlaka işi yapacaklarla birlikte tatbikat yapılmasını isteyen Beşel, işin nasıl yapılacağının teknik elemanlarca anlatılarak gösterilmesi gerektiğini talimatlandırdı.


Beşel, şunları söyledi:

“2016 yılında, bulunduğumuz seviyenin üzerine çıkarmak için daha fazla çalışarak; endüstriyel odun üretimine ağırlık vermek gerekiyor. Endüstriyel odun içerisinde ise, tomruk oranlarının, tomruk içerisinde de sınıf emval miktarının artırılması için makta, rampa ve son depoda standardizasyona önem verilmeli, ayrım daha itinalı yapılarak satış gelirlerinin artırılması gerekiyor. Silvikültür konularında; gençleştirmede daha ekonomik bir yöntem olan tabii gençleştirme sahalarında zamanında çıkılması için gereken tedbir ve özen gösterilmeli, ağaçlandırma ve suni gençleştirme sahaları çok iyi korunmalı, kültür, gençlik ve sıklık bakımı sahalarında bakım tedbirleri zamanında ve gerekli dozda yapılarak meşcerenin ilk yıllarında ağaçların büyüme enerjisinden maksimum faydalanarak daha sağlıklı ve kaliteli, yangına dirençli ormanlar kurulmalı, yapılan silvikültürel çalışmalar yangınla mücadele amaçlı olmalı. Orman yangınları ile mücadele konularında; ormanların korunması ancak planlı ve etkin tedbirlerle olabilir. Bu hususlarda yangın öncesi eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılmalı, ormanlarda yangın silvikültürü uygulanmalı, yangın emniyet yol ve şeritleri açık ve bakımlı olmalı, erken müdahale konularında personelimizin eğitim ve tatbikatları yaptırılarak yangınla mücadelenin görevle birlikte, inancımız gereği insani bir vazifemiz olduğu bilinci ile aydiyat duygusunu yerleştirmek gerekiyor. Yangın organizasyonu iyi planlanarak, tedbirler sürekli kontrol edilmeli ve organizasyon test edilmeli. Odun dışı ürünler ve ORKÖY faaliyetleri, kurumumuzla vatandaşlarımız arasında bir köprüdür.Özellikle defne ve kestane üretimi konusunda artan bir ivmeyle üretim çalışmalarını artırarak devam edilecek. Ayrıca ormanların kanun dışı müdahalelere karşı korunması için, işletme şefliğince yapılan aylık koruma-kontrol programı eksiksiz yerine getirilmeli.”