Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli ve Devrek arasındaki çalışmaların, mevsim koşulları nedeniyle durduğunu söyledi. Yol inşa çalışmalarının plan dahilinde ilerlediğini, ödenek sıkıntısının bulunmadığını ve hedeflenen zamanda bitirileceğini belirterek şöyle dedi:

 

"FARKLI BİR SORUN SÖZ KONUSU DEĞİL"

“Önümüzdeki hafta sonundan itibaren kar yağışı bekleniyor. Asfalt sezonu ile bu tür işlerin yapılabildiği çalışma sezonu anlamında kış sezonuna giriyoruz. Mart ayı itibariyle aynı yerde çalışmalar devam edecek. Ödenek ya da farklı bir sorun söz konusu değil. Kamuoyundaki bazı açıklamaları bizde duyduk ama bu konuda yetkili olmayan isimlerin yaptığı açıklamaları, kamuoyunun dikkate almamasını rica ediyoruz. Ereğli ve Devrek arası karayolu, 2018’in sonu itibariyle planlanıp ihale edildiği gibi vatandaşımızın hizmetine açılacak.

 

"EREĞLİ-ÇAYLIOĞLU ARASI BİTTİ"

Ereğli ve Çaylıoğlu arası bitti. Burada, sadece ödenek tamamlandı. İki buçuk kilometre kadar asfalt yapılacak iş kaldı. Onu da Karayolları önümüzdeki sezon yaptıracak. Şuan araçlar, Çaylıoğlu tarafından geçebiliyor. Yani Ereğli ve Çaylıoğlu arasını kullanıma açmış olduk. ‘En önemli projelerimizden bir tanesi’ dediğimi z yolların biri Ereğli-Zonguldak, diğeri Ereğli-Devrek Yolundaki çalışmaları hep birlikte yaşadık. Sezonunda çok yoğun çalışmalar oldu. 2018’de de kalan çalışmalar ile birlikte 2 yolda yüzde yüz anlamında bitmiş olacak.”