Kilimli ilçesinde, Veloturk Bisiklet Takımınca başlatılan "Bir çocuk güler dünya güler" kampanyası kapsamında, özel bir firma tarafından 5 okuldan 214 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Bisiklet tutkunu Sarper Günsal, Arda Türkmen, Berkem Ceylan, Okan Can Yantır ve Aydın Diricanlı'nın yer aldığı Veloturk Bisiklet Takımı, özel bir firmanın da desteğiyle Kilimli'deki Muslu Beldesi sosyal tesislerinde bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirdi.

Proje hakkında bilgi veren Yantır, Veloturk'un Türkiye'de ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet gönderen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve bugüne kadar toplam 2 bin çocuğa bisiklet götürdüklerini söyledi. 

Amatör bisiklet takımı olduklarını ve yurt dışında bisiklet yarışlarına katıldıklarını ifade eden Yantır, şöyle devam etti:

"Yarışlardan elde ettiğimiz sponsorluk gelirleriyle çocuklara bisiklet alıyoruz. Aldığımız bisikletleri, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtıyoruz. Geçen yıl Bitlis'te bu yıl Elazığ, Tatvan, Muş, Kapadokya ve Soma'da bisikletlerimizi dağıttık. Zonguldak, yedinci noktamız oldu. Burada Eren Enerji bizim sponsorluğumuzu yaptı ve 214 öğrenci kardeşlerimize bisiklet dağıttık. Projeyi 5 kişi bir araya gelerek başlattık. Hedefimiz Türkiye'de bisiklete binmeyen çocuğun kalmaması. İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum."

Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Emir Eren ise amaçlarının çocukları mutlu etmek olduğunu aktardı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu ve Çatalağzı beldelerinde tesisleri bulunduğunu anlatan Eren, "Biz, buradaki halkla bir takım paylaşımlar yapmak istiyoruz. Artık havalar ısınmaya başladı, birkaç ay sonra okullar tatil olacak. Bisiklet dağıtımı çocukların bisikletle, sporla tanışmaları için güzel bir adım olacaktır diye düşündük ve onları mutlu etmek istedik." diye konuştu.

Törende proje sahiplerine şehrin simgesi olan madenci heykeli ve plaket verildi.

Törenin ardından bisiklet hediye edilen çocuklar, Muslu Beldesi sosyal tesislerinin önündeki bahçede bisikletlerine doyasıya bindi.