Türkiye Eğitim Derneği ve Amerikan Elçiliği İngilizce Eğitim Ateşeliği arasında imzalanan proje çerçevesinde imkanı olmayan 216 öğrenciye İngilizce Dil Eğitimi verilecek.
Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Elçiliği İngilizce Eğitim Ataşeliği arasında imzalanan protokol gereğince gerçekleştirilecek olan "Access Sosyal Sorumluluk Projesi"nde maddi imkanları yetersiz ve devlet okullarında okuyan 216 dokuzuncu sınıf öğrencisi 360 saat İngilizce dil eğitimi görecek.
TED Zonguldak Koleji Vakfı Halkla İlişkiler Departmanlığı'ndan yapılan açıklamada proje hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Access Projesi, ülkemizdeki İngilizce dil eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kendi imkanlarıyla İngilizce eğitimi alamayan öğrencilere yönelik hazırlanmış olan bir kurs programıdır. TED Antalya, TED Bursa, TED Polatlı, TED Ereğli, TED Gaziantep, TED Kayseri, TED Kdz. Ereğli, TED Samsun ve TED Zonguldak Kolejlerinde, bu okullardaki İngilizce öğretmenleri tarafından haftada 6 saat toplam 360 saat verilecek olan eğitim, Şubat 2010 - Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup eğitim boyunca öğrencilerin ulaşımı, kitap gibi tüm eğitim materyalleri ücretsiz olacaktır" denildi.
Ayrıca, Toplam 9 TED okulunda yürütülecek olan projenin TED Zonguldak Koleji'nde açılışına, Amerikan Elçiliği Eğitim Ataşesi Brad Horn'un da katılacağı bildirildi.
24 Şubat 2010 Çarşamba günü saat 16.30'da TED Zonguldak Koleji'nde düzenlenecek törende ayrıca öğrencilere katılım sertifikalarının verileceği bildirildi.