Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nce, Kdz. Ereğli ilçesi, Gülüç Beldesi, Çengelburnu mevkiinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 220 bin metre kare yüz ölçümlü krokide yer alan taşınmazın, tersane yatırımı yapılması amacıyla kullanılmak üzere gerçek veya tüzel kişilere yönetmelikte belirtilen esaslara göre tahsis işlemi gerçekleştirilecek.


Resmi gazetede yayımlanan detaylar şu şekilde:
1- Zonguldak ili Kdz. Ereğli ilçesi, Gülüç Beldesi, Çengelburnu mevkiinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 220 bin metre kare yüz ölçümlü ekli krokide yer alan taşınmaz tersane yatırımı yapılması amacıyla kullanılmak üzere tahsis edilecektir. 
2-Yatırımcı, tahsis edilen alan üzerinde yalnız duyuruda belirtilen ve tahsis gayesine uygun tesis kurabilecektir. 
3-İdare; avan projeleri, gerektiğinde üzerinde değişiklik yaptırdıktan sonra uygun görebilecektir. 
4-Ekli krokide gösterilen alanla ilgili, 3621 sayılı Kıyı Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mer’i mevzuat gereği yerine getirilmesi gerekli onay ve izinler Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilecek ön izin süresi içerisinde yatırımcı tarafından gerçekleştirilecektir. 
5-Katılım payı bedeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Yönetmeliğin 11. maddesi kapsamında belirlenecektir. 
6-Sözleşmesinin sona ermesi veya feshedilmesi nedeniyle sözleşmeleri gereğince Hazineye intikal eden tesislerin yer aldığı taşınmazların üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesine ve/veya kullanma izni verilmesine ilişkin yapılacak arttırma ihalesinde oluşan katılım payı bedeli muhdesat bedeli de eklenmek suretiyle peşin olarak tahsil edilecektir. Söz konusu alanla ilgili muhdesat bedeli 35.865.875,15 TL olarak belirlenmiş olup bahse konu alana ilişkin olarak derdest olan dava ile bu alana ilişkin Hazine aleyhine açılabilecek her türlü davadan dolayı, lehlerine tesis edilecek hakkın sona erdirilmesinin söz konusu olması halinde, bu ilan sonrası ihaleyi alan yatırımcı tarafından herhangi bir hak ve tazminat talep edilmeyecektir. 
7-Kendisine Yönetmelik’te belirtilen esaslara göre tahsis işlemi gerçekleştirilecek yatırımcı, yerin tesliminden itibaren bir yıl içinde inşaat ruhsatı alarak inşaata başlayacak, bir yıldan sonra ise termin planına uygun olarak iki yıl içinde uygun görülmüş olan avan projede belirtilen yatırımlarının tamamını bitirecek ve bu süreler, mücbir sebeplerin varlığı halinde bir yıla kadar uzatılabilecektir.
 8-Avan projede, tahsis amacına uygun olarak, sonradan yapılacak değişiklikler konusunda İdarenin uygun görüşünün alınması zorunlu olacaktır. 
9-Üzerine ihale kalan ve ihalesi onaylanan yatırımcı lehine Hazine taşınmazları üzerinde tesis yapılması amacıyla irtifak hakkı ve/veya kullanma izni verilecektir. 
10-Yatırımcılar müracaatlarına aşağıdaki bilgi ve belgeleri ekleyecek, talep olunan bilgi ve belgelerin tamamını ibraz etmeyen yatırımcıların müracaatı dikkate alınmayacaktır. Tahsis işlemi gerçekleşse dahi, yanlış beyanda bulunduğu belirlenen yatırımcıların tahsisi İdare ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca alınacak müşterek kararla iptal edilecektir."