Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Orman'a karşı işlenen ilçede 2012 yılında 6 adet orman yangının meydana geldiğini ve yangınlarda 2.27 hektar ormanlık alanın ise zarar gördüğünü söyledi. 

Kdz. Ereğli Orman İşletmesi tarafından Ormanların Kanun dışı müdahalelerden korunma esasıyla ilgili eğitim seminerinde konuşan Kdz. Ereğli ilçesi Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, ilçede 2012 yılında 6  adet orman yangının meydana geldiğini ve yangınlarda  2.27 hektar ormanlık alanın ise kül olduğunu söyledi.

Orman'a karşı işlenen suçlara dikkat çeken ve  ilçede 131 adet orman suçunun işlendiğini belirten Poyraz, Öncelikli görevimiz ormanların korunması, müdürlüğümüzde 121 hektar ormanlık alan bulunmaktadır. Toplam bu alan üzerinde 8 tane teknik elaman 33 tane muhazev memuru görev yapmakta, araç gereç olarak ta 2 tane,  9 tane su tankı, 1 tane ilk müdahale aracı bulunmaktadır. İşletme müdürlüğümüzde yıllık ortalama yangın sayısına bakarsak 2012 yılında 6 adet yangınımız meydana gelmiştir. Bu meydana gelen yangın sonucunda 2.27 hektar orman alanımız tahrip olmuştur. Bide orman suçlarını irdelersek 58 adet kesme suçu 4 adet nakil 18 adet açma 51 adet işgal suçu. Burada dikkat çeken bir şey var en fazla suçlarımızı 58 adetle kesme suçu 51 adette işgal suçu oluşturmaktadır Toplamda meydana gelen suç adeti 131dir dedi.

Gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İşletme Avukatı Sibel Öflaz katıldı. Öflaz burada seminere katılan Orman Muhafaza Memurları ile Orman İşletme Personeline değişen orman kanunu ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Seminere Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal,  Kocaman Şube Müdürü Mehmet Pınar, Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Orman İşletme Müdür Yardımcısı İrdis Tetik katıldı.