Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit toplum yararına çalışma projesinin bu yılda yapılacağını söyledi.
İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, Zonguldak'ta 227 kişinin toplum yararına çalışacağını belirtti. Yiğit açıklamasında, 3 Ekim'de başlayacak olan projede 10 kişinin Valilik iç ve dış temizliğini ve 217 kişinin ise İl genelinde bulunan okulların temizliğini yapmak üzere proje kapsamında çalıştırılacaklar dedi.
Önümüzdeki ay başlayacak olan proje kapsamında noter kurası ile alınacak personellerde aranacak şartları da açıklayan Yiğit şunları söyledi:
Toplum yararına çalışma projesinde yer almak isteyenler 18 yaşından büyük vatandaşlar, hali hazırda çalışmayan emekli olmayan ayrıca 24 ay öncesindeki projelere katılmayanlar olacak. Alınacak kişiler il genelindeki okulların tanıtımı ve çevre temizliğini yapacaklar. Buradaki amaç devletin hizmetlerinin tabana yayılmasıdır. Valiliğe alınacaklar 1 Ekim'de Valilik yemekhanesinde çekilecek kura ile işbaşı yapacaklar. Bunlar 5 ay 29 gün çalışacaklar. Milli Eğitimde çalışacaklar ise 3 Ekim 31 Ocak tarihleri arasında çalışacaklar. Eğer ödenek gelirse eğitimin ikinci döneminde de projeye devam edeceğiz.