Düzce merkezli ve aralarında Zonguldak’ın da bulunduğu 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında eski il emniyet müdür yardımcısı, öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu 37 zanlıdan 23'ü tutuklandı. 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanması için Düzce, Kocaeli, Balıkesir, İzmir, Edirne, İstanbul, Sakarya ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgütün sözde "bölge, il ve talebe sorumluları" ile "il abi ve ablalarının" da aralarında yer aldığı 33 şüphelinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalarda ele geçirilen belgelere el konuldu.

Aralarında öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler, gözaltına alındı.

Farklı illerde yakalanan zanlılar, Düzce Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İşlemleri tamamlanan 33 kişi ile dün gözaltına alınan eski Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş'in de aralarında yer aldığı 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan, Ercan Ateş, Soner Karatay, Abdullah Kaya Alp, Erhan Metin, Cemile İlyasoğlu, İlyas Özkan, Sema Kırmızı, Hacı Mustafa Nizamoğlu, Muhammed Safi, İsmet Akın, Erkan Karadeniz, Halim Hoşbaş, Osman Sağlam, Keziban Çakmak ile öğretmenler Mahmut Baykula, Celal Korkut, Hüseyin Simitçi, Ayşe Şentürk, Hüseyin Büyükçam, Hüseyin Demircan, İlhan Aydın, Zehra Güllü Baş, İbrahim Tunç tutuklandı.

G.K. ve F.D. ile öğretmenler İ.A, A.B.Y, B.D, H.E.T, A.B, F.A, L.S, A.M, G.G, H.K, İ.Ü. ile G.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan, tutuklananlar arasında şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock"u kullananların bulunduğu tespit edildi. 

(A.A)