Karadeniz Ereğli'de yerel basının bir dönemine altın harflerle imzasını atan ve bir çok kişinin gazeteci olarak yetişmesine fırsat tanıyıp katkı veren Turan Kayalı'yı ölümünün 23. yıldönümünde saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz.
Ereğli Memleket Gazetesi'nin sahibi Turan Kayalı 12 Şubat 1987 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrasında 43 yaşında yaşama veda etmişti. Kayalı'nın cenazesine çok sevdiği Ormanlı'dan (Başveren Cuma) toprak da getirilmişti.
Gazeteci kimliğinin etik değerlerinden ödün vermeyen duruşu ile sembol olan Turan Kayalı'nın ölümünden sonra Ereğli Memleket Gazetesi'ni eşi Birsen Kayalı ve oğlu Koray Kayalı yürütmeye çalışmıştı. 15 Ekim 1991 tarihinde yayın hayatına son vererek matbaa tesislerini kapatan Ereğli Memleket Gazetesi, Kemalist düşünceyi savunan bir yayın çizgisiyle Kdz. Ereğli basın tarihine çok anlamlı arşivler bıraktı.

27 YIL ÖNCESİNDEN BİR FOTOĞRAF?
Alt sıradakiler: Milletvekili Muhteşem Vasıf Yücel, HP il Başkanı Mustafa Altıntaş, HP Genel Başkanı Necdet Calp, Gazeteci Turan Kayalı, Milletvekili Rıza Öner Çakan, Burhanettin Okar.

Ayaktakiler: Gazeteci Eyüp Bektaş, Gazeteci Behzat Atalar, Gazeteci Melek Yüksel, Necati Bektaş ve Hüseyin Akdeniz.