Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 26 Mart 2013 tarihi itibarıyla 7/24 hizmet vermeye başladı. 
Üniversitenin merkez yerleşkesinde bulunan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi Türkiye'de az sayıda 24 saat hizmet veren kütüphaneler arasında yerini aldı. Yaklaşık 2300 metrekarelik kapalı alanı, konforlu ve modern yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, hizmet imkânlarını genişletmeye devam ediyor.
Üniversite öğrencileri, 33.804 basılı kaynağın yanında, 3.100.250 elektronik kaynağa haftanın yedi günü 24 saat boyunca erişim olanağı sağlayacak olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi'nden günün her saati yararlanabilecekler.
Açık raf sistemine göre çalışan ve bilgiye kolay erişim imkânı sunan kütüphanede 695 farklı başlıkta toplam 9383 dergi yer alıyor. Ayrıca, 32 farklı süreli yayın aboneliği ve düzenli olarak sağlanan beş adet ulusal ve beş adet yerel gazete ile kullanıcılarına Magazin Köşesinde gündemi takip etme imkânı sağlıyor. Library Press Display gazete veritabanı ile 95 ülkenden, 54 dilde 2000'den fazla günlük gazeteye tam sayfa orijinal gazete baskısıyla aynı günde erişilebiliyor.
Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, üç adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görmeyenler için kitap okuma cihazlarına da sahip. Yurt içinden ve dışından en önemli akademik veri tabanlarına ulaşım imkânı sağlayan Kütüphanenin tüm noktalarından kablosuz erişim ile çevrimiçi kaynaklara da ulaşılabiliyor.
Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi'nin 24 saat hizmet vermeye başlaması ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
Üniversitemiz yılın her dönemi ve günün her saati yaşayan bir üniversite olmak adına birbiri ardına önemli adımlar atmaktadır. Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi yenilenen yüzü ile öğrencilerimizin en yoğun şekilde kullandıkları bir merkez durumuna gelmiştir.
Biz de Kütüphanemizi kullanıcılarının daha fazla istifade etmeleri için 7 gün 24 saat çalışan bir araştırma mekânı haline getirme kararı aldık. Türkiye'de sayıları her geçen gün artmakta olan üniversiteler içerisinde yine bizi ilklerden bir tanesine imza atan bir kurum haline getiren bu kararımız öğrencilerimiz ve kütüphanemizin tüm kullanıcıları tarafından büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı. Yurt çapında sadece birkaç üniversite kütüphanesinin sağladığı bu fırsatı öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve halkımıza sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.