Alaplı'da 25 yıldır sokaklarda yaşayan ve hayvan severliği ile bilinen 'Recep ağa' lakaplı 67 yaşındaki Recep Aksoy, Alaplı Terminalinde ölü olarak bulundu.
Alınan bilgiye göre, Alaplı Terminal arkasında mesken tutan ve sokaklarda yatan Recep Aksoy adlı kişi gece saatlerinde Terminal giriş yanındaki kaldırım üzerinde yerde cansız olarak yattığı bilgisi alan Emniyet güçleri olay yerine geldi. Yapılan incelemede şahsın yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Üzerinden kimlik çıkmaması üzerine çevrede araştırma yapan Emniyet güçleri, 67 yaşlarındaki şahsın Alaplı'ya bağlı Haydarlar köyü kütüğüne kayıtlı Recep Aksoy olduğunu tespit etti.
Çevredeki görgü tanıklarından alınan bilgiye Alaplı ilçesinde yıllardır sokaklarda yaşayan Recep Aksoy (67), esnafın desteğiyle yaşam mücadelesi veriyordu. Yaz, kış dışarıda yaşayan Aksoy'un baba korkusu yüzünden yıllar önce evi terk ettiği belirtildi. Recep Aksoy'un 1987 yılında Almanya'ya işçi olarak gittiği, orada geçinemeyince sekiz ay sonra Türkiye'ye döndüğü, kazandığı belli bir miktar parayı Türkiye'ye döndüğünde çaldırdığı belirtilirken, Aksoy'un baba ocağına geri döndüğü ve evde eşiyle tartışmaya girdiği, eşinin gözüne yumruk darbesi vurması nedeniyle eşini kör ettiği kaydedildi. Olaydan sonra babasından korkan Recep Aksoy'un o zamandan beri köyüne gitmediği öğrenildi.
Aksoy'un akşamları esnaftan yardım topladığını belirten bir esnaf, Aksoy'un aldığı yardımları deftere yazdığı söylenirdi. Aksoy'un tanımadığı insanların paralarını da kabul etmediğini dile getirirlerdi. Recep Aksoy'un bir özelliği de sokaktaki Köpekleri çok sevdiğinden kendisine verilen paralarla onlara yiyecek verirmiş dedi.
Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre Recep Aksoy'un öldüğünde köpeklerin başında havladığı, terminaldeki görevlilerin dikkatini çekmeye çalıştığı belirtilirken, görevlilerin 112 Acil Sağlık ekipleri ve polise bildirmeleri üzerine olay yerinde yapılan incelemenin ardından Recep Aksoy'un kesin ölümünün belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.