Kdz.Ereğli Belediye Meclisi 5 Nisan 2018 Perşembe günü aldığı  kararla 27 Mayıs Caddesi ile Malatra Sokağın isimleri değiştirildi. 27 Mayıs 1960 yılındaki askeri darbesinin ardından  adı verilen caddenin adı bundan böyle “Şehit Kader Acar  Caddesi”  oldu.


Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumunda oy birliği ile alınan kararla; ilçenin Bağlık ve Müftü Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan 27 Mayıs Caddesi’nin ismi 'Şehit Kader Acar Caddesi' olarak, İlçenin Göktepe Mahallesi’ndeki Malatra Sokağın ismi de 'Küçük Yalı Sokak' olarak değiştirildi.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçeye kazandırılmak istenen fakülteler kampüsü konusunda açıklama yaparak, Eski Devlet Hastanesi yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisi durumunun devam ettiğini söyledi.

 

 

 

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumunda gündem dışı açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin savunmasında deniz kuvvetlerinin önemi son derece önemli son derece büyüktür. Ne mutlu ki bizlere şanlı ordumuzun Deniz Kuvvetlerinin Karadeniz Bölge Komutanlığını Kdz. Ereğli ilçemizde misafir etmekte, onlara ev sahipliği yapmaktayız. Şimdi bizler 01.10.2014’te mal müdürlüğünden başlayan yazışmalar ile devlet hastanesi eski yerlerinin talep ettik. Hatta 05.02.2014 tarihinde meclisten bu kararı aldık. Başbakanlığımız 18.06.2015 tarihinde 'Bu yerleşkenin BEÜ’ye tahsisi öngörülmüştür' cevabını bizlere verdi. Halende mevcut durum devam etmektedir. Yani milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’nun açıklamaları doğrudur. Ben bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim." diye konuştu.

 

Haber yayına hazırlandığı sırada CHP'li meclis üyesi ve CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ile Başkan Hüseyin Uysal, Eski Devlet Hastanesi yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisi konusunu tartışmaya devam ediyorlardı....

 

TARTIŞMALAR UZUN SÜRDÜ

 

Tartışmaların ilerleyen bölümlerinde Ocakçı, geçtiğimiz günlerde kampüs yerinin askeriyeye gittiği yönündeki basın  açıklamasını hatırlattı ve "Ereği'nin kampüs yerine sahip çıkmasını sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Ak partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay'da meclis üyeleri olarak hergün orada ateş yakıp nöbet tutalım kampüs yerimize sahip çıkalım önerinde bulundu. Ocakçı bunu kabul etti....

 

UYSAL "KARAR ASKERİ POLİTİKTİR; SAYGILI OLMAYIZ"

 

Başkan Uysal, uzun süre tartışmaların sonunda kararın askeri ve politik yetkililerin olduğunu söyleyerek, "Bu karara saygılı olmalıyız." dedi. Uysal tartışmayı şu sözlerle sonlandırdı:

 

"Üniversite kampüs alanının nasıl olması lazım; Çok geniş bir alan olması lazım. İçinde sosyal tesislerin ve yurtların olması lazım. Ekonomik olarak başka şehirlere gittiği zaman Kdz. Ereğli’mizin buralara göre avantajlı olması lazım. Bir 50 yıl sonra – 100 yıl sonra iyi ki yapmışız iyi ki altından bunun bu şekilde kalkmışız diyebileceğimiz bir sorun olmalı. 6640 sayılı yasaya göre ilçelerde üniversiteler var. Örneğin; Antalya’nın Alanya ilçesinde Alaattin Keykubat, Hatay’ın İskenderun’un da teknik üniversite var. Balıkesir’in Bandırma’sında 17 Eylül üniversitesi var. Yani biz Zonguldak’ımızdan ayrılmadan Kampüsleşmemize Üniversite hayallerimize devam edebiliriz. Şimdi benim bu söylediklerim öneri. Bir) Demir Çeliğimiz var. İki )Taşımacılık – Lojistik.  Üç ) Çevre ve Deniz Bilimi. Dört ) Sanayi Odası Meslek Yüksek Okulları gibi enstitüler ile bunu daha kolay aşabiliriz diye tahmin ediyorum.

 

Sevgili arkadaşlar, Değerli Meclis üyeleri  BEÜ’nün eğitim Kampüs alanı diye burası tahsis edildi. Burada karar politik askeri ve sonuca saygı duymamız lazım diyorum. Sevdamızdan vazgeçmiş değiliz. Milletvekilimizin söyledikleri bu.  Ben şimdi gündeme geçiyorum. Konu aydınlatılmıştır."