Kozlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kampanya ile ilçeye bağlı çeşitli köylerden belediye otobüsleri ile getirilen toplam 275 kişi, göz sağlığı taramasından geçirildi. Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, 5 Aralıkta başlayan ve belirlenen günlerde gerçekleştirilen sağlık taramasına gelenlerin tamamının gözlerinde bozukluk görüldüğünü kaydetti. Kampanyanın çok faydalı olduğunu belirten Alagözoğulları, Özellikle uzak köylerdeki 50 yaş üstü vatandaşlarla kampanyamıza başladık. 5 Aralık'ta başlayan kampanyamız, halen devam ediyor. Belirlen köylerdeki vatandaşları, belediye otobüsleri ile köyden aldırıp, muayene oldukları Kozlu Semt polikliniğine kadar getiriyoruz. Buradaki gerekli tarama ve tedavi işlemlerinin ardından yine otobüslerimizle köylerine kadar bırakıyoruz. Şuana kadar getirdiğimiz herkes kampanyadan çok mutlu oldu. Çünkü getirdiğimiz 275 kişinin tamamının gözlerinde bir problem çıktı. Genelde köylülerde miyop, hipermetrop, göz tansiyonu ve katarak gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü tespit edildi. Bu hastalarımızı kontrol gibi sonraki süreçlerinde de yalnız bırakmıyor ve refakatimizi sürdürüyoruz dedi. Alagözoğulları yeni yıl ile birlikte yeni bir kampanya daha başlatmayı planladıklarını kaydetti.
Ocak ayın ilk haftalarında Genel Sağlık Taraması başlatmayı planladıklarını anlatan Alagözoğulları, şöyle devam etti: Göz taramasından geçirilenlerin tamamında bir hastalık görülmesi nedeniyle yeni bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızda da ilçe merkezine uzak olduğu için her zaman çarşı merkezine inemeyen insanlarla start vermeyi planlıyoruz.
En uzak köylerden start vereceğimiz kampanyaya özellikle 50 yaş ve üstü insanlara ise öncelik veriyoruz. Bu kampanyamıza da tüm köylülerimizi bekliyoruz.