Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, 288 milyon TL borcun yeniden yapılandırıldığını bildirdi. Kuruma borcu olan bazı yerel belediyelerin İller Bankası’ndan kredi alarak borcunu peşin ödeme ile kapattığını ifade eden Demirci, “Gönül isterdi ki bütün belediyelerimiz İller Bankası’ndan kredi alarak borçlarını peşin ödeyerek kapatsın” dedi.

6111 Sayılı Torba Yasa gereceğinde SGK Zonguldak İl Müdürlüğü’ne borcu olan işverenlerin borçlarını yapılandırmak için 288 milyon TL borcun yeniden yapılandırıldığı belirtildi. Bu borcun işveren ve Bağ-Kur sigortalılarının borcu olduğunu ifade eden SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, borcu olanlar arasında belediyelerin de olduğunu ifade etti.
Belediyelerin de yapılandırma için kuruma müracaat ettiğini dile getiren Demirci, yapılandırma hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“6111 sayılı torba yasa gereğince müdürlüğümüze borcu olan işverenler borçlarını yapılandırmak için 31 Mayıs 2011 tarihinde müracaat etmişlerdir. Bu süre zarfında toplam 288 milyon borç yeniden yapılandırılmıştır. Bunların bir kısmı işveren bir kısmı da Bağ-Kur sigortalıların borcudur. Bağ-Kur sigortalıları da ayrıca Ziraat Bankası’ndan kredi yararlandırılarak emekli olmaları sağlanmıştır. Bu yapılandırmanın ilk taksitini ödeme süresi 31 Haziran 2011 tarihinde başlayacaktır. 30 Haziran 2011 tarihinden itibaren müracaat edenler ise iki ayda bir taksit ödeyeceklerdir. Peşin ödemek isteyenler için 30 Haziran 2011 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Tüm işverenlerimizi, Bağ-Kur’lu sigortalılarımızı ve yapılandırma için müracaat eden diğer sigortalılarımızı 30 Haziran’a kadar taksitle müracaat etmek isteyenleri taksitle, peşin olarak müracaat edenlerin ise peşin olarak ödemeleri gerekmektedir.
Aksi takdirde yapılandırmaları bozulacaktır. Bir takvim yılında ikiden fazla taksit aksatıldığında yapılandırma bozulacaktır. Yapılandırmanın bozulmaması için hem taksitlendirmenin ödenmesi gerekiyor.
Yine belediyelerimiz de yapılandırma için müracaat etmişlerdir. Belediyelerimizin de 30 Haziran 2011 tarihine kadar taksitlerini ödemesi gerekmektedir.
Bazı belediyelerimiz İller Bankası’ndan kredi alarak borcunu tamamen peşin ödeyen belediyelerimiz var. Gönül isterdi ki tüm belediyelerimiz İller Bankası’ndan kredi alarak müdürlüğümüze borçlarını peşin ödemeleridir.”