Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserimdir” sözleriyle ifade ettiği Cumhuriyetin ilanının 97. Yıldönümü etkinlikleri hazırlıkları çok yönlü devam ederken, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Göztepe’deki Atatürk Rölyefin de de özel bir aydınlatma çalışmaları sürdürüyor.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın Göztepe’deki Atatürk Rölyefi’nin ağaç dallarıyla kapanması üzerine “O iş bende” diyerek, daha şık ve net görülmesini  sağlayacak temizliğin gerçekleşmesi için eşinden yardım istemişti. Belediye ekipleri bu alanda doğaya hiçbir  zarar vermeden bir çalışma yürüterek, rölyef ve çevresinde görüntü kirliliği yaratan unsurları temizlemişlerdi.

Neriman Posbıyık, önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Atatürk rölyefinin özel bir ışıklandırmaya kavuşturulması amacıyla yine eşi Halil Posbıyık’tan ricada bulundu. Ve bu istek çerçevesinde Göztepe’de ışıklandırma çalışmaları başlatıldı.

Bu arada çalışmalardan haberdar olan Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, “Posbıyık Ailesine sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Dünyanın gelmiş geçmiş ilk ve tek lideri Atatürk’ümüzün rölyefi ve çevresinde yaptıkları çalışmalar nedeniyle çok ama çok teşekkür ediyorum/ediyorum” sözleriyle konuştu.

Bilindiği gibi, Göztepe’deki rölyef  Kandillililer Derneği’nin girişimi ile Merhum Heykeltraş Yaman Civan tarafından çizimi yapıldıktan sonra Madenci Gemi’de inşa ettirilmiş ve daha sonra Erdemir’in destekleri ile de önce  Erdemir limanının mendireğine ve sonra da bu alandan kaldırılarak Göztepe’ye monte edilmişti.